dimarts, 29 de gener del 2013

El govern desafia Madrid: "No només continuarem amb l'acció exterior, sinó que la intensificarem"

El conseller Francesc Homs, al Consell Executiu (Foto: EFE)
Redacció Actualitzat a les 15:48 h   29/01/2013
 
El govern català desafia l'espanyol en l'intent de limitar l'acció exterior de la Generalitat. Després de saber-se que l'executiu de Mariano Rajoy s'estaria preparant per neutralitzar l'ofensiva internacionalitzadora de Mas amb una nova llei que permetria a l'Estat tutelar l'acció exterior de les comunitats autònomes, el conseller de Presidència i portaveu, Francesc Homs, ha estat clar: "No només continuarem amb l'acció exterior que fem, sinó que la intensificarem". En la roda de premsa posterior al Consell Executiu, Homs ha justificat la política exterior de la Generalitat per afrontar la crisi i pel procés sobiranista de Catalunya.

El portaveu, que, de fet, comanda la conselleria encarregada justament de les relacions de Catalunya amb l'exterior, ja afegit que "utilitzarem les eines que tenim; modestes, si vostè vol, però les que tenim, i procurarem treure'n el màxim de suc possible", ha dit. I encara ha anat més enllà assegurant "el que no farem mai": "Gastar-nos 330.000 euros en coberteries" per a ambaixades, en un clar retret al govern espanyol.

El president català, Artur Mas, ja va carregar contra la llei que prepara el govern de Madrid assegurant que és "signe del nacionalisme espanyol més ranci, més obsolet i més tancat". "Limitar l'acció exterior de la Generalitat és absurd, és posar portes al camp", va afegir.