dimecres, 30 de gener del 2013

Ara o mai : Avui fa 75 anys: L`aviació feixista assassina més de 200 persones a Barcelona

El mateix dia que hem conegut que la Fiscalia espanyola
ha decidit arxivar la denúncia de Catalunya Diu Prou contra les declaracions del coronel Alamán que demanaven una intervenció militar a Catalunya, i incitaven a la violència contra els catalans, es compleixin 75 anys d`un dels bombardeigs feixistes que va causar més morts la població de Barcelona.


El 30 de gener de 1938 va tenir lloc un bombardeig sobre Barcelona per part de l`aviació feixista italiana que va causar 210 morts, entre ells 20 nens i 125 ferits, així com la destrucció parcial o total de 87 edificis.

A les 9 del matí els avions Savoia-Marchetti SM.79 trimotors de l`aviació feixista van atacar la zona de la Catedral i la Plaça Nova, destruint entre d`altres la guarderia infantil de la Plaça de Sant Felip Neri.

A les 11:20, quan ja s`estava intentant evacuar els ferits, es va produir un segon bombardeig sobre el port, Barceloneta, i Ciutat Vella, destruint per complet la Plaça de Sant Felip Neri, i assassinant 42 persones més entre ells 20 nens.

La Barceloneta va ser especialment castigada amb ràfegues de metralladora disparades directament contra ciutadans que de forma desesperada intentaven fugir.

Ara 75 anys després l`Audiència de Barcelona ha acceptat d`estudiar aquest genocidi.

30.01.13

http://araomai.cat/articles/i/2151