diumenge, 6 de gener del 2013

El TSJC torna a la càrrega en contra del model d'escola catalana


Continua l'atac a la immersió lingüística: l'estat ha decidit usar de nou el TSJC per destruir un dels pilars més ferms de Catalunya, l'escola en català. L'alt tribunal ha tornat a obligar la conselleria d'ensenyament a prendre les "mesures necessàries" per a usar el castellà com a llengua vehicular.

Barcelona � L'atac perpetrat pel ministre d'ensenyament espanyol, José Ignacio Wert, a través de la seva reforma educativa destinada a "espanyolitzar" les aules catalanes torna a centrar l'atenció de l'actualitat aquesta setmana.De nou, l'Estat ha usat el braç del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per a denegar els drets fonamentals a la ciutadania de Catalunya. L'alt tribunal ha tornat a acceptar les denúncies de sis famílies per tal que els seus fills es puguin escolaritzar en castellà. La secció 5a de la sala contenciosa ha dictat sis interlocutòries aquesta setmana en les quals accepta d'escolaritzar en castellà els alumnes de sis famílies de Catalunya.


Elevar a norma la realitat de casos minoritzats respon a una gran planificació que pretén qüestionar el model d'escola catalana"

Tal i com ja va passar amb anterioritat, l'alt tribunal ha instat la conselleria d'ensenyament de la Generalitat a trencar el sistema d'immersió lingüística instaurat al Principat durant més de 30 anys per tal que una minoria que representa menys de l'1% d'alumnes del país pugui ser escolaritzada en una altra llengua que no sigui la pròpia. L'estratègia ben orquestrada de l'Estat espanyol està en marxa: elevar a norma la realitat de casos minoritzats respon a una gran planificació que pretén qüestionar el model d'escola catalana.

Amb tot, la Consellera d'Ensenyament, Carme Rigau, ha indicat que des de la conselleria es recorrerà la decisió del TSJC de seguir la voluntat d'aquestes sis famílies. Recordem que els professionals del sector de l'ensenyament, així com la major part de la societat civil, política i sindical catalanes han manifestat multitud de vegades el seu total rebuig a aquests programats atacs al model d'escola catalana i en català.

Somescola.cat ha reiterat diverses vegades als mitjans de comunicació la seva posició: "El model d'escola catalana és un model d'èxit i els programes d'immersió i l'ús vehicular del català a les escoles han demostrat que són un instrument imprescindible per garantir la igualtat d'oportunitats i per facilitar l'accés universal al món simbòlic i cultural que, d'altra manera, seria només patrimoni d'una part de la població". 

tribuna.cat