divendres, 7 de desembre del 2012

The Guardian analitza el paper del Barça en la independència de Catalunya


Vilarrubí:  “El Barça mai se separà del camí que prengui el poble de Catalunya, encara que aquest tingui conseqüències”



El diari britànic The Guardian ha publica a la seva pàgina web un vídeo per intentar explicar als seus lectors què representa el F.C Barcelona per Catalunya i quin paper jugaria aquesta “gran icona cultural i esportiva” de Catalunya, com ells qualifiquen el club, en el procés d’independència.

El periodista Sid Lowe, a través de diverses entrevistes i acompanyat d’imatges històriques i actuals, analitza què vol dir l’expressió “més que un club”, el paper que va jugar el Barça durant la dictadura franquista i el rol que juga el Barça en la societat catalana més enllà de la seva dimensió esportiva.

Apareixen en aquest reportatge gent vinculada a Barça com el jugador Sergi Busquets, l’exentrenador Johan Cruyff; l’expresident, Joan Laporta i l’actual vicepresident, Carles Vilarrubí, qui afirma que “el Barça mai se separà del camí que prengui el poble de Catalunya, encara que aquest tingui conseqüències”.

També, però, parlen polítics com el diputat i president de Solidaritat, Antoni Strubell, i el secretari general de CDC, Oriol Pujol, entre altres.