dijous, 13 de desembre del 2012

Tenim referèndum “Sí o Sí” #11S2014



Es confirma el que hem avançat avui, l’acord de governabilitat entre CiU i ERC està a punt per ser aprovat pels respectius consells nacionals d’aquest dissabte

Ho vam avançar des del directe!cat, les negociacions entre CiU i ERC han anat a bon ritme, l’escull de posar data al referèndum ha quedat superat amb contactes directes entre Artur Mas i Oriol Junqueras, tots dos són conscients que sense la celebració del referèndum el govern estaria debilitat, tots dos tenen clar que el Govern Espanyol fa setmanes que ja ha començat el joc brut contra Catalunya i per respondre a la lamentable actitud d’Espanya cal un govern estable i que posi rumb a tota maquina a la voluntat majoritària dels ciutadans de Catalunya d’anar cap a l’estat propi. Un cop acordadt la data màxima per la celebració del referèndum, les comissions negociadores han accelerat els treball per poder dona llum verda al procés de constitució del Parlament i del nomenament d’Artur Mas com a President de Catalunya aquest dissabte en els respectius Consells Nacionals. 

Abans del referèndum escocès, el mateix dia o el #11S2014
#11s2014

 
Aquesta seria la data màxima per celebrar la consulta, tenint en compte que celebrar-ho en dates properes o el mateix dia tal i com va proposar Ferran Requejo tindria un impacte mediàtic internacional sense precedents, una aliança entre Catalunya i Escòcia tindria efectes positius per la voluntat dels dos països de guanyar democràticament el dret a ser un nou estat d’Europa. Guanya també possibilitats pel que representaria el #11S2014 300 anys desprès.
 
Escòcia veuria augmentar les seves possibilitats de victòria del sí i Catalunya aconseguiria una major acceptació internacional de la seva proposta. L’oposició espanyola a l’exercici del dret a decidir seria considerada un atac a la mateixa democràcia, i Europa exigiria a Espanya una actitud positiva en el mateix sentit que el Govern Britànic ha tingut amb la voluntat escocesa.
 
La  clau: la confiança entre Mas i Junqueras
 
Es confirma que la relació entre els dos líders de les formacions s’han reforçat i Mas ha vist que les propostes d’ERC són serioses i que estan disposats a treballar conjuntament per fer possible el que molts consideren inevitable; treure Catalunya de l’actual pou de la crisi.
 

opinió personal: 

Penso que si es al 2014 serà molt tard  hauria de ser al 2013 o fer directament la DUI