dimarts, 18 de desembre del 2012

Estudiants d'arreu dels Països Catalans rebutgen la llei Wert



B.F. | Actualitzat el 18/12/2012 a les 12:26h

Estudiants d'arreu dels Països Catalans rebutgen la llei Wert

Xerrada del sindicat SEPC a la Universitat de Barcelona (UB). Foto: SEPC

Les principals associacions estudiantils de Catalunya, el País Valencià i les Illes -des del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) a la Federació Nacional d'Estudiants de Catalunya (FNEC), passant per l'Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC), el Bloc d'Estudiants Agermanats (BEA), Acontracorrent i Joves de Mallorca per la Llengua- han consensuat un manifest conjunt en defensa del català , en contra de la reforma educativa de José Ignacio Wert i advocant per l'exercici del "dret a l'autodeterminació, atès que és la única (sic) via real per preservar el català i la cohesió social".

"No hi haurà un pas endarrere, si fem un pas endavant", asseguren les organitzacions, que ressalten el seu suport tant a les concentracions de Somescola com a la celebració del 80è. aniversari de les Normes de Castelló.

Des del seu punt de vista, l'esborrany de la llei "és l'atac més gran a la nostra llengua dels darrers 35 anys", perquè "l'immersió (sic) lingüística és un projecte que ha permès a diferents territoris dels Països Catalans garantir la mínima supervivència de la llengua catalana, a més de l'èxit educatiu i de cohesió social que ha suposat per la societat".