dimarts, 18 de desembre del 2012

Compte enrere


 

Junqueras, Navarro i Camacho ja s'han reunit amb De Gispert en un matí maratonià de contactes amb els líders parlamentaris per articular el ple d'investidura que s'albira per aquesta setmana

Junqueras amb De Gispert, aquest matí al Parlament, Foto: QS/ND  

L'acord entre CiU i ERC podria ser imminent. Una especulació que pren força després de la jornada parlamentària d'ahir que va encetar la X legislatura i sobretot el fet que avui mateix el Parlament està vivint un maratonià matí en el que la presidenta, Núria de Gispert, es trobarà amb els líders de les formacions polítiques amb representació parlamentària per proposar a la cambra un candidat a la presidència de la Generalitat.

De Gispert complint el protocol de rebre els grups de major a menor, acabant, però per CiU, ha encetat la ronda amb el líder, ara per ara, més cobejat per la política catalana, sobretot per CiU, el president d'ERC, Oriol Junqueras. Fins a la una del migdia ja s'ha trobat amb el primer secretari del PSC, Pere Navarro, i amb la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho.

Acabada aquesta ronda de contactes de Gispert ha de proposar un candidat a la presidència de la Generalitat i convocar el ple d’investidura. Ara es disposa de deu dies hàbils per fer-lo, és a dir que el termini acaba el 3 de gener, però tenint present que entre la proposició i el ple d'investidura han de passar com a mínim 48 hores, les especulacions es disparen i que podrien fer recaure la investidura entre dijous i dissabte d'aquesta setmana.

http://www.naciodigital.cat/noticia/49944/compte/enrere