dissabte, 15 de desembre del 2012

El text - trampa de CiU sobre el referèndum que Junqueras ha rebutjat


El text obria la porta a no convocar el referèndum l’any 2014 


Barcelona (ACN).- El text literal de l'esborrany que CiU proposa a ERC pel que fa a la consulta aposta per tenir el procés a punt per poder-la convocar "a partir" del 2014. En concret, subratlla que CiU i ERC es comprometen a treballar "tots els procediments formals, jurídics i institucionals possibles fins al 31 de desembre del 2013 per estar en condicions, a partir d'aleshores" de convocar la consulta. Amb l'afegitó que ha de celebrar-se d'acord amb un marc legal que l'empari. Els republicans, però, no accepten aquest text perquè obre la porta a no convocar la consulta l'any 2014. La federació ha reconegut que la negociació s'ha tornat més complexa del que semblava, però espera poder tancar-la en les properes hores.  



 Junqueras no vol deixar cap escletxa que pugui aprofitar Unió per aoarcar el referèndum

Després d'unes tres hores de reunió entre Mas i Junqueras al Palau de la Generalitat, no hi ha hagut 'fumata blanca'. Els consells nacionals de CDC, ERC i UDC de dissabte no tindran res a ratificar. Fonts d'ERC han explicat a l'ACN que no hi ha acord definitiu perquè queden serrells pendents. Se seguirà negociant per tant durant els propers dies. El problema és la consulta, ja que el capítol econòmic està gairebé tancat. Des de CiU, han reconegut que la negociació s'ha tornat més complexa del que esperaven.


És més, el propi president d'ERC, Oriol Junqueras, s'ha encarregat d'anunciar el 'no acord' via twitter. "Continuarem parlant però encara queden punts per acordar. Entre d'altres, el calendari sobre com i quan farem la consulta", ha apuntat.

ERC posa com a condició per donar el sí definitiu que l'acord digui explícitament que la consulta tindrà lloc el 2014. UDC ja ha aprofitat per subratllar aquest mateix divendres que el compromís de CiU i del Parlament és fer-la durant aquesta legislatura, mentre que Junqueras ha recordat de forma reiterada que no volen que el líder d'UDC aprofiti qualsevol escletxa per evitar la celebració del referèndum.