dissabte, 29 de desembre del 2012

El Barça Regal recupera la millor versió i destrossa el Fenerbahçe Ulker en el debut al Top 16 (100-78)

Víctor Sada ha fet una gran defensa sobre Bo McCalebb (Foto: EFE) Víctor Sada ha fet una gran defensa sobre Bo McCalebb (Foto: EFE)
El Barça Regal ha recuperat la millor versió i ha aconseguit una incontestable victòria contra el Fenerbahçe Ulker en el debut al Top 16 de l'Eurolliga (100-78). Els blaugrana han deixat enrere la crisi de resultats de la Lliga Endesa i han destrossat l'equip turc amb una exhibició de bàsquet ofensiu i col·lectiu. Els 12 jugadors utilitzats per Xavi Pascual han pogut anotar, amb Navarro i Marcelinho Huertas com a màxims anotadors del seu equip, amb 14 punts cadascun.

A només dos dies de rebre el Reial Madrid al Palau en un partit vital per classificar-se per a la Copa del Rei, el conjunt de Xavi Pascual ha demostrat que a Europa és capaç de competir al més alt nivell i des del salt inicial ha passat per sobre d'un rival amb una de les plantilles amb més talent del continent. Des del salt inicial, el Barça ha sortit amb una intensitat superior al Fenerbahçe i en un tres i no res ha començat a obrir diferències gràcies a l'encert ofensiu de Lorbek i Navarro en el primer quart.

Festival ofensiu
Víctor Sada, amb una gran defensa sobre Bo McCalebb, que només ha anotat dos punts, ha anul·lat el referent ofensiu dels turcs sobre la pista, i, amb el base nord-americà desaparegut, el Barça ha anat incrementant el seu avantatge gràcies a l'aportació de tots els jugadors que ha utilitzat el tècnic blaugrana. Al descans, el Barça ja guanyava per 19 punts de diferència (54-35) i en la represa ha arribat a tenir un màxim avantatge de 24 punts davant d'un rival superat en totes les facetes del joc.

En l'últim quart, el Fenerbahçe ha intentat reaccionar i s'ha posat a 14 punts a 8 minuts del final. Però,  en un dels millors partits de la temporada, el Barça no ha perdut els nervis, ha mantingut la calma i ha acabat superant amb contundència el conjunt de Simone Pianigiani amb una exhibició ofensiva que li ha permès arribar als 100 punts, una xifra que no aconseguia a l'Eurolliga des del 6 de febrer del 2002 en un partit contra la Cibona de Zagreb.

Després de quatre derrotes consecutives, el Barça Regal ha estat capaç de tallar aquesta mala ratxa en un moment clau i ha pogut recuperar l'autoestima perduda abans de rebre aquest diumenge el Reial Madrid, un partit que TV3 oferirà en directe a partir de les 18.50 hores.