dilluns, 17 de desembre del 2012

Ciutadans queda fora de la Mesa malgrat "280.000 vots"



Rivera recorda que "altres vegades s'ha integrat tothom"


Rivera, aquest dilluns al Parlament

 El president de Ciutadans, Albert Rivera, s'ha queixat en roda de premsa que no formen part de la Mesa del Parlament malgrat que "hem tingut 280.000 vots". Rivera ha destacat que hi ha cinc grups representats (CiU, ERC, PSC, PPC i ICV), però en canvi ells no tot i que ara, amb nou escons, tenen grup propi.

"Altres vegades s'ha integrat tothom", ha afegit en al·lusió a legislatures anteriors. La CUP, amb tres diputats, tampoc no en forma part tot i que no tenen grup parlamentari propi, sinó que estan adscrits al Grup Mixt.



A més de Núria de Gispert (presidenta); Anna Simó (ERC) serà la vicepresidenta primera, i Lluís M. Corominas (CiU), el vicepresident segon. Pel que fa a les secretaries, Miquel Iceta (PSC) ocuparà la primera; Pere Calbó (PPC), la segona; Josep Rull (CiU), la tercera, i David Companyon (ICV-EUiA), la quarta. De Gispert ja va presidir la cambra l'anterior legislatura i va ser la primera dona d'ocupar aquest càrrec.

Núria de Gispert (CiU) ha estat elegida per una àmplia majoria, amb 79 vots a favor, 52 en blanc i 3 de nuls. Anna Simó (ERC) ha estat elegida vicepresidenta primera, amb 67 vots a favor, i Lluís M. Corominas (CiU), vicepresident segon, amb 54. A la votació hi ha hagut 9 vots en blanc i 3 de nuls. Corominas havia estat vicepresident primer l'anterior legislatura, mentre que Simó, que havia estat la portaveu del grup d'ERC, ocupa per primer cop un càrrec a la mesa.

Pel que fa a les secretaries, Miquel Iceta (PSC), amb 45 vots, ocuparà la primera; Pere Calbó (PPC), amb 35 vots, la segona; Josep Rull (CiU), amb 26 vots, la tercera, i David Companyon (ICV-EUiA), amb 16, la quarta.

http://politica.e-noticies.cat/ciutadans-queda-fora-de-la-mesa-malgrat-280000-vots-71146.html