dimarts, 4 de desembre del 2012

CiU es replanteja els pactes amb el PP a la Diputació i a la CCMA

Oriol Pujol assegura que "les diferències amb els populars cada dia són més"

Mas i Camacho als passadissos del Parlament, Foto: Xavier Alsinet

L'ofensiva contra la immersió lingüística encetada pel ministre espanyol d'Educació, José Ignacio Wert, ha estat la gota que, a priori, ha fet vessar el got. Evidenment amb l'empenta dels virtuals socis de governabilitat, ERC, amb qui avui han encetat les negociacions.

Aquests dos elements han obligat a la direcció de CiU "ha replantejar-se els pactes articulats amb el PP en el món municipal, la Diputació de Barcelona o aquelles institucions que eren fruit d'un pacte entre la federació, el PSC i els populars -la Corporació Catalana de Mitjans de Comunicació -". Així ho ha explicat, el secretari general de CDC, Oriol Pujol, aquest vespre, després de la celebració del comitè executiu del partit.

"El procés de replantejament s'ha iniciat", ha dit Pujol tenint present que a nivell de pactes municipals miraran amb lupa els acords existents. "Caldrà veure si algun PP en algun consistori fa de Wert abans de prendre qualsevol decisió", ha advertit el número dos de CDC. Després del 25N, els pactes arreu del territori entre CiU i PP podrien trontollar o tenir els dies comptats.