dimarts, 11 de desembre del 2012

ABERTIS ingressa milions d’euros de l’Estat pel descens del transit de cotxes a les autopistes catalanes



Per cada cotxe que deixa de passar per l’AP-7, l’Estat paga a ABERTIS fins a 4 cops el cost del peatge. L’escàndol beneficiarà a la concessionària amb més de 2.000M€uros


Segons un estudi del RACC l’autopista AP-7 al seu pas per les comarques de Girona ha tingut un descens del transit en quatre anys de més del 20%. Aquestes dades han comportat fins al 2010 que l’Estat Espanyol, concretament el Ministeri de Foment, hagi de compensar amb 457 milions d’euros a la concesionaria ABERTIS, xifra que augmentarà exponencialment en els propers anys en funció del descens constant de transit per l’autopista. La crisi porta a un traspàs de cotxes cap a la N-II que a més de comportar un augment dels accidents, comporta a l’Estat una sagnia escandalosa per culpa del conveni que va signar amb ABERTIS la ministra socialista Magdalena Álvarez. 
 ABERTIS cobra doble: dels usuaris i de l’erari públic pel nefast conveni. Ara els polítics tenen la paraula, amb una iniciativa parlamentaria es pot arreglar l’escàndol.

Amb un peatge gratuït o simbòlic, l’Estat s’estalviaria milions d’euros

Si el Ministeri pagués el peatge dels usuaris, augmentaria el transit i es complirien les xifres establertes pel nefast conveni signat pel Ministeri de Foment i la concessionària, d’aquesta manera l’erari públic s’estalviaria de pagar els 300 milions d’euros anuals.


Amb un peatge gratuït o simbòlic, L’Estat evitaria la major part d’accidents a la N-II

Segons el RACC, la tendència actual comporta que s’igualin els transits entre l’autopista AP-7 i la N-II, el que comportarà un augment considerable d’accidents en una carretera que ja té un nivell d’accidents considerable, l’única forma d’evitar els accidents mentre no es desdobli la N-II és traslladar vehicles a l’autopista, l’Estat s’estalviaria l’alt cost dels accidents entre morts i ferits i s’estalviaria pagar milions d’euros a ABERTIS.

Per què el Ministeri prefereix regalar més de 2.000 milions d’euros a una empresa privada?

Primer signen un conveni escandalós malgrat que diferents informes el desaconsellaven per que dificultarien el desdoblament de la N-II com així ha sigut, i un cop vist el desastre i l’alt cost per l’erari públic, quan tenen un possibilitat de reduir els danys col·laterals prefereixen seguir augmentant  els beneficis d’Albertisen perjudici dels usuaris catalans.

No tenim l’AP-7 gratuïta per què el Govern Espanyol no vol

Pagant el peatge dels usuaris, fins i tot és podria cobrar un preu simbòlic, augmentaria el transit i s’estalviaria diners i donaria resposta a l’escàndol dels peatges que paguem els catalans, és tant senzill com tenir voluntat, però Espanya prefereix seguir castigant, sempre que pot, Catalunya.