dimarts, 4 de desembre del 2012

La coherència de Toni Albà desferma la ira espanyola

Albà considera que no es pot signar un manifest contra el dret a decidir i esperar que t’acullin amb els braços oberts i omplin el teatre on actues


Albà ha irritat els espanyols en carregar contra l'actriu Carmen Machi- de la sèrie Aída- per haver estat una de les signants del manifest federalista que uns 300 intelectuales contra el dret a decidir de Catalunya. "Carmen Marchi va signar amb els intel·lectuals contra el dret a l'autodeterminació de Catalunya? No hi anem!" deia en una piulada d’Albà –en referència a la obra protagonitzada per Carmen Machi “Juicio a una Zorra” al Teatre Lliure de Barcelona-. Albà, que ha rebut acusacions d’haver iniciat un boicot contra l'actriu, assegura que " Machi és una bona actriu i com ella, jo he expressat la meva opinió dient que jo i els meus no hi anirem. Quin és el problema? ".
Machi ha d’assumir les conseqüències

Per Albà l’actriu ha d'assumir les conseqüències dels seus actes. Si fos israelià i signés contra els palestins ...?. Podia no signar, però ho va fer, en contra del dret a decidir del poble català. Ara tots escandalitzats perquè un servidor ho posa damunt de la taula. ¡Escandalitzats perquè necessiteu el públic contra el qual Carmen Machi ha signat! Acció, reacció ... ¿Retirarà la signatura? ¿O es reafirma? ", Assenyalava Toni Albà en diversos comentaris a la xarxa, i afegeix després de rebre dures crítiques per incitar al boicot: "Jo dic fatxes a tots els que imposen la seva. I vostès, els defensors d'aquesta, “la seva Espanya”, són doctors en això ". “Ells no van boicotejar un dret fonamental reconegut per l'ONU?” diu Albà.


Recordem que el manifest que Machi va signar juntament amb Pedro Almodóvar, Mario Vargas Llosa, Juan Goytisolo, Antonio Muñoz Molina o Almudena Grandes, entre d'altres, afirmava que "ni catalunya està sotmesa a un espoli per part d’Espanya, niel comú dels espanyols acull cap sentiment de menyspreu cap ella. Ben  al contrari: Catalunya suscita afecte, admiració i reconeixement”.