dilluns, 24 de desembre del 2012

Acomiaden l'Exèrcit amb crits d'"independència"

Després de les 'amenaces' a Catalunya per part de membres de l'Exèrcit i el ministre de Defensa La cúpula de l'Èxèrcit, encapçalada per l'inspector general de l'exèrcit de terra, José Manuel Muñoz; han estat acomiadat amb crits d'"independència" per la gent que hi havia a Plaça de Sant Jaume -com mostra el vídeo del 3/24- quan els militars abandonaven el Palau de la Generalitat després d'assistir a la presa de possessió del president de la Generalitat, Artur Mas.

 Aquest comiat arriba després dels advertiments que hi ha hagut per part de membres de l'Exèrcit i el mateix ministre de Defensa posteriors a que Mas va anunciés que volia convocar un referèndum d'autodeterminació.
En aquest sentit, el titular de de Defensa, Pedro Morenés, va afirmar que "les Forces Armades saben quina és la transcendència de la seva missió i, per això, no manifesten públicament les seves preocupacions ni sensibilitats davant problemes" com la independència de Catalunya i va afegir que "això no vol dir que no siguin conscients de la gravetat i transcendència del desafiament independentista de Catalunya".
Per la seva part, el general Luis Alejandre Sintes, excap de l'Estat Major de l'Exèrcit de Terra, va dir que l'Exèrcit farà "el que digui el Govern" espanyol en cas d'una possible independència. "L'Exèrcit sempre dependrà del govern de torn i els govern de torn sempre tindran un control parlamentari" va comentar. Més lluny va anar l'excoronel d'Infanteria, Francisco Alamán Castro, a l'assegurar que la independència de Catalunya arribaria "per sobre del meu cadàver i el de molts. Els militars vam fer un jurament sagrat: complir l'ordenament constitucional que consagra la unitat d'Espanya com a principi irrenunciable".

http://societat.e-noticies.cat/acomiaden-lexercit-amb-crits-dindependencia-71381.html