dilluns, 24 de desembre del 2012

Un dia menys (24/12/2012): Ni un pas endarrere. Ni un



Les acusacions i els informes falsos de la policia espanyola contra polítics catalans no afluixen. Alguns partits catalans s’indignen i demanen responsabilitats.
Arran d’una informació publicada aquest diumenge pel diari El País, dirigents de CiU, ERC i PSC qualifiquen els fets de gravíssims. El diari fa un contundent reportatge explicant que comandaments de la policia espanyola actua al marge de la llei elaborant informes falsos sobre polítics catalans per a deslegitimar el sobiranisme.
Així doncs, sembla que per part de l’Estat comença una ‘guerra’ de informacions, contrainformacions, textos emmascarats i fins i tot informes policials falsos per combatre l’independentisme català. Diga-li por, diga-li anti democràcia; el fet és que no podem permetre que ens ‘bombardegin’ d’aquesta manera. Si bé sembla que ataquin a la classe política catalana, els que ens sortim  esquitxats som tots els catalans i catalanes d’aquest petit país. El 2014 hi haurà la consulta, però hem d’estar preparats, molt preparats, per aquest any que ve. Des del Govern central i per part d’alguns mitjans d’informació el dia a dia no serà fàcil. La no acceptació fa molt mal.
Aquestes són algunes de les paraules que han utilitzat els dirigents de partits polítics catalans:
El portaveu de CiU al parlament, Jordi Turull, va demanar ‘responsabilitats i actuacions immediates’, va titllar de repugnants els presumptes fets i va dir que calia actuar de manera decidida: ‘Això és de tot menys estat de dret’, ‘es confirma una guerra bruta que ens recorda les clavegueres de l’estat de fa anys’.
El portaveu d’Esquerra al congrés espanyol, Alfred Bosch, va qualificar les presumptes actuacions al·legals ” d’atac que no ve donat per motius personals, sinó que és un atac contra tots els dirigents dels partits catalans que s’han atrevit a fer un viratge a favor del dret de decidir’. Va afegir també que ‘n’hi ha que aposten per la guerra bruta, per la desinformació, per la intoxicació i per rebentar el procés democràtic’
L’ex-conseller de la Generalitat Joaquim Nadal  va demanar a Twitter dimissions, en aquesta piulada: ‘Després de les informacions d’avui de “El País”, i precisament d’aquest diari, vull veure rodar caps i si cal el del ministre d’interior!’
La presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell, alerta que ‘L’estat espanyol està demostrant que no és democràtic i hem d’estar preparats pel que pugui passar’.
El 2013 haurem de tenir els peus ben clavats per no retrocedir ni un pas endarrere . Ni un.

http://bloc.ccncat.cat/