dissabte, 24 de novembre del 2012

The New York Times veu el 25-N com "el primer esglaó" cap a la independència


Remarca que "ha promès celebrar un referèndum sobre la independència, desafiant els advertiments de Madrid"




 
El diari nord-americà 'The New York Times' veu les eleccions al Parlament d'aquest diumenge com "el primer esglaó" cap a la independència de Catalunya. "La profunditat del desafiament de Catalunya -expressa- per al primer ministre Mariano Rajoy hauria de quedar clar el diumenge, quan les eleccions podrien ajudar a determinar si la regió econòmica més poderosa d'Espanya, finalment es separa de la resta del país".
L'article recull que els comicis se celebren en un moment difícil per a Mariano Rajoy, l'impacte de la manifestació de l'11 de Setembre, la negativa al pacte fiscal i recorda, també, els atacs del 'Mundo' contra Artur Mas.
En el text es subratlla que si el president de la Generalitat, Artur Mas, és reelegit, "ha promès celebrar un referèndum sobre la independència, desafiant els advertiments de Madrid perquè això violaria la constitució espanyola".
La peça acaba amb unes declaracion d'Artur Mas on afirma que "espero ser el darrer president de Catalunya que l'estat espanyol intenta destruir" perquè el seu successor "ja no dependrà de l'estat espanyol".