dimarts, 27 de novembre del 2012

Sala-i-Martin titlla de "nefasta" la campanya de CiU



L'economista reclama que "algú hauria d'anar a la presó pels informes de policia inexistents"


Sala-i-Martin, en una foto d'arxiu



L'economista Xavier Sala-i-Martin ha analitzat al seu bloc els resultats electorals del passat diumenge a Catalunya. Allà ha explicat que "no sé si CIU ha perdut vots per culpa de la campanya infame d'alguns mitjans de la ultradreta espanyola (per cert, algú hauria d'anar a la presó pels informes de policia inexistents) o perquè va fer una campanya nefasta".
Sala-i-Martin ha remarcat que "el que està clar és que, si va perdre vots pel tema sobiranista, no els va perdre perquè fos massa sobiranista, sinó perquè ho era massa poc! Al capdavall, la gent ha preferit apostar per un partit amb una tradició independentista molt més antiga, com ara ERC".
El professor d'Econòmiques de la Universitat de Colúmbia ha recordat que "els resultats electorals mostren que la ciutadania ha dit, amb molta claredat: volem votar i volem votar ".
En aquest sentit ha destacat l'àmplia victòria dels partits que estan a favor del dret a decidir i de la independència davant els unionistes. "Els partits que estan explícitament a favor de la independència (CIU+ERC+CUP) han obtingut 1.735.558 vots, i els que estan en contra (PSC+PP+C's) només n'han tingut 1.269.455", ha reblat.
També ha alertat que "si Esquerra i CiU no sumen els seus 71 diputats per formar un govern fort de majoria absoluta que es protegeixi
contra la tempesta que vindrà de fora i es mantingui fort fins que hi hagi un referèndum, ja ens podem acomiadar del dret a decidir".
Sala-i-Martín ha vaticinat que "CiU rebrà pressions dels grups empresarials i mitjans de comunicació que volen acabar amb el gir sobiranista de Mas i volen que el partit torni a ser mesell, torni a buscar lligams amb Espanya, torni a tenir l'ambigüitat de les darreres dècades. Torni, en definitiva, a fer el paper de la puta i la ramoneta (o com diu un col·lega meu, la puta i la duraneta) per guanyar-se els favors d'una Espanya condescendent", ha afegit.