dilluns, 26 de novembre del 2012

PERQUE NO S'INVENTIN RES DESDE MADRID, LA PREMSA INTERNACIONAL DIU AIXÒ. 'The Wall Street Journal': "Missatge mixt: fredor cap a Mas, però suport a la independència"



El diari nord-americà considera que la maniobra de CiU "li ha sortit per la culata", i destaca la pèrdua de centralitat del president
El resultat del 25-N al web de 'The Wall Street Journal' El resultat del 25-N al web de 'The Wall Street Journal'
El diari nord-americà 'The Wall Street Journal' explica el resultat del 25-N com un "missatge mixt: fredor cap a Artur Mas, però suport cap a la independència". WSJ interpreta que la davallada de CiU "fa aparèixer Mas menys capaç de ser el punt de confluència de les forces nacionalistes i una figura capaç de desafiar el president conservador, Mariano Rajoy".
La notícia destaca que en la campanya, "Mas ha intentat capitalitzar l'àmplia desafecció amb el règim financer que xucla milers de milions d'euros cap a fora de Catalunya. El seu intent de radicalitzar les eleccions parlamentàries prometent un referèndum d'independència ha estat un tret que li ha sortit per la culata, perquè ha reforçat partits independentistes més petits", explica citant un professor d'Esade.