divendres, 30 de novembre del 2012

Mas nega que ERC plantegés la consulta per al 2013


El president confessa que la "fórmula ideal" és un govern de coalició amb ERC

Mas, durant la roda de premsa

 
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha negat que ERC plantegés la consulta per al 2013 durant la trobada que va mantenir amb el president de la formació republicana, Oriol Junqueras. "A mi el senyor Junqueras no em va parlar de fer una consulta el 2013, en absolut!", ha expressat a pregunta dels periodistes. "Això no forma part de les negociacions, sinó d'unes declaracions", ha assenyalat.

Mas ha apostat per un "govern de coalició entre el primer i el segon", és a dir, amb ERC, perquè, segons ha dit, és "la fórmula ideal". En referència a les reticències d'ERC d'entrar a formar part de l'Executiu, ha lamentat que "he vist molts anys que tothom volia anar al Govern; ara no hi vol anar ningú".

Tot i això, ha expressat que "la meva impressió és que això pot sortir bé" i ha instat  ERC a mirar cap al futur i deixar de banda el passat. "Això ho ha de liderar CiU, però amb suports permanents", ha insistit.

El president ha defensat l'"aposta clara, rotunda i transversal a favor del dret a decidir" que, segons ell, "surt reforçat d'aquestes eleccions". Durant la roda de premsa per fer una valoració de les eleccions, ha destacat que "tots els vots de CiU són clarament a favor del dret a decidir".

D'altra banda, el líder de CiU ha expressat que "Catalunya és un dels pocs governs que guanya eleccions malgrat les retallades i la situació econòmica que no millora". En aquest sentit, ha dit que un govern que aplica polítiques d'austeritat se'n pot sortir "sempre que les retallades s'afronten sense enganyar a la gent i s'apliquen amb sensibilitat".

Artur Mas ha justificat l'avançament de les eleccions amb l'elevada participació "del 70%" i ha apuntat que "jo no n'estic penedit" tot i admetre que "les nostres expectatives no s'han complert". "Tenim un dibuix precís del que vol la societat catalana i del seu estat d'ànim", ha defensat.