dissabte, 17 de novembre del 2012

Jordi Pujol: «Ens investiga la policia, doncs, alegreu-vos, anem bé!»


L'expresident entra en campanya, anuncia que es querellarà contra el diari "El Mundo" per les acusacions de corrupció i afirma que Espanya utilitza l'aparell de l'Estat per destruir Catalunya

 

Jordi Pujol ha reaparegut per respondre les acusacions d'«El Mundo». Foto: ACN




La campanya ha donat la volta com un mitjó. Les informacions publicades pel diari espanyol El Mundo que acusen la família Pujol de tenir 137 milions d'euros amagats a Suïssa, afegides a tot el ventall d'atacs unionistes al procés català han fet esclatar la caixa dels trons convergents. Els independentistes de la federació, com Felip Puig o Jordi Turull, s'han tret el ventre del pena i han declarat la guerra als atacants, però han tingut un capità general d'excepció i inesperat, l'expresident Jordi Pujol, que ha ajudat a descansar el discurs del mateix candidat, Artur Mas.

Així s'ha vist aquest matí Granollers, en un acte de campanya de CiU que ha reunit unes 1.600 persones. Pujol que "no tenia ganes de ser-hi" i ha estat per contestar l'acusació publicada pel rotatiu madrileny. "Hi ha difamació i hi ha mentida, fins i tot el jutge diu que hi ha il·legalitats en aquest document de la policia, per què tanta irregularitat en la investigació de la policia? Alegreu-vos perquè tanta irregularitat de la policia vol dir que anem bé!", ha sentenciat aclamat pels assistents del míting.

Pujol, visiblement irat i recordant la destresa i el verb àgil dels millors anys de la seva vida política, ha descarregat tota l'artilleria contra "aquells que utilitzen l'aparell de l'Estat, sigui la policia, sigui la justícia o els serveis secrets, per destruir Catalunya".

Pujol ha fet una comparativa al cas Banca Catalana que va viure al començament del seu mandat. "Jo ja ho he viscut això", ha recordat Pujol per afegir que "fins i tot, l'Estat va utilitzar el CESID -els serveis secrets de l'època- per destruir-lo i evitar que Catalunya avancés en la seva llibertat".

Així mateix, ha advertit que aquells líders polítics que no li van fer costat davant el que ha definit per enèsima vegada "com aquella jugada indigna del govern espanyol" mai van guanyar les eleccions al Parlament. "Ataquen l'exèrcit central", ha assegurat Pujol per justificar la centralització dels atacs en CiU.

Pujol ha demanat no arrosar-se davant aquests atacs perquè "no tenen arguments pel combat polític, amb pulcritud democràtica no poden guanyar". "Fer i desfer, construir i no destruir aquest és el lema de CiU amb el president Mas al capdavant!", ha clamat un Pujol especialment dur en les formes, el to i el contingut.