dilluns, 26 de novembre del 2012

El director del CEO posa el càrrec a disposició del Govern



El passat 8 de novembre Jordi Argelaguet que va considerar “complicat que CiU perdés la majoria absoluta", avui admet que l'estimació ha estat del tot errònia


El director del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) de la Generalitat, Jordi Argelaguet, ha insistit que el sondeig del CEO que augurava una majoria absoluta per a CiU es va fer amb el màxim rigor, i ha carregat al vot dels indecisos l’error comés i ha recordat que pel que fa al resultat "no ho ha endevinat ningú ". "El meu càrrec està a disposició del Govern, que és qui em va nomenar, i que decideixi el que hagi, però l'estimació que es va fer en aquell moment es corresponia amb les dades", ha dit en una entrevista a una entrevista de Catalunya Ràdio, preguntat per si creia que havia de dimitir.



 

En el sondeig del 8 de novembre el CEO donava a CiU 69-71 escons,  18-19, al PP, el PSC quedava com a tercera força, passant dels 28 actuals a 15; ERC obtenia 14 escons, quatre més; ICV-EUiA es mantenia amb 10; Ciutadans duplicava escons passant de 3 a 6, SI no aconseguia representació i la CUP quedava entre 0 i 3 escons. Alertava també d’un percentatge de gairebé un 30% d’indecisos. Jordi Argelaguet va dir que veia complicat que CiU perdés la majoria absoluta. L’enquesta va ser feta entre el 22 i el 30 d'octubre, amb un marge d'error del 2,47 per cent i a 2.500 persones.