dimarts, 20 de novembre del 2012

Classificació sota zero


El Barça busca la classificació a la Champions. Una victòria blaugrana contra l'Spartak de Moscou el classificaria per als vuitens de final, en què no falla des de fa nou temporades

 

El Barça podria classificar-se directament. Foto: ARXIU.

 20/11/12 02:00 - moscou (enviat especial) - Sergi de Juan

 El partit d'avui a Moscou contra l'Spartak hauria estat un pur tràmit si el Barça s'hagués imposat al Celtic a Glasgow. L'ensopegada a Escòcia, però, ha retardat la classificació blaugrana per als vuitens de final en espera del que passi avui a la freda Rússia. Ningú té el més mínim dubte que els de Tito Vilanova segellaran el pas a la següent fase, un fet ininterromput des de fa nou temporades. Un fet que demostra el potencial que ha adquirit el club en els últims anys. 

 

Però per fer-ho s'ho hauran de treballar en un escenari complicat i contra un rival que no té el més mínim marge d'error. L'Spartak és últim en el grup G amb només tres punts i necessita gairebé un miracle per ser a la propera fase. Amb un punt el Barça en faria prou per estar entre els setze millors equips d'Europa sempre que el Celtic guanyi o empati a Lisboa. Però vol la victòria per tenir més a prop la possibilitat de quedar primer de grup i partir amb avantatge en el sorteig dels vuitens de final tenint la tornada a casa. Si guanya, haurà d'esperar que el Celtic no derroti el Benfica, que és tercer de grup i també vol arribar a l'última
jornada amb possibilitats. Si guanyen, els portuguesos s'ho jugaran tot al Camp Nou. De fet, si el Benfica i l'Spartak guanyessin, els quatre equips del grup arribarien a l'últim partit amb possibilitats reals de classificar-se.
Inferior però perillós
El conjunt moscovita és clarament inferior al de Tito Vilanova. Ni tan sols lidera la seva lliga, però és més perillós perquè juga a casa i està contra les cordes. El Barça, a més, haurà d'adaptar-se a un terreny de joc amb gespa artificial i a les baixes temperatures. El termòmetre estarà per sota dels zero graus quan es jugui el partit. Això, però, no ha de servir d'excusa per a un equip que, sense haver trobat encara el seu futbol més preciosista, s'està mostrant molt efectiu davant la porteria rival durant tota la temporada. En aquest sentit, avui Leo Messi tindrà una nova oportunitat per seguir acostant-se a Gerd Müller, que ja veu perillar el seu rècord de 85 gols en un any natural.
Si a la zona d'atac sembla que no hi ha problemes, a la defensa s'acumulen. A la facilitat amb què s'encaixen gols, s'hi sumen les lesions –després d'haver recuperat Piqué i Puyol, ara ha caigut Bartra, que estarà entre quinze i vint dies de baixa.
Pel que fa a l'onze, és molt possible que Vilanova faci rotacions i ucanvis respecte a l'equip que va derrotar el Saragossa. Dani Alves entrarà per Montoya al lateral dret i Busquets per Song com a mig centre, i també podrien tornar a la titularitat Mascherano i Cesc, que van descansar dissabte.
El conjunt rus haurà d'intentar capgirar la malastrugança del seu entrenador, Unai Emery, contra el Barça. El tècnic espanyol s'ha enfrontat amb el Barça amb tres equips diferents –Almeria, València i Spartak–, però mai ha estat capaç de vèncer. El seu balanç en tretze partits és de cinc empats i vuit derrotes. Emery intentarà que la catorzena sigui la bona. Al Camp Nou va tenir la victòria a tocar –es va posar 1 a 2–, però els de Tito Vilanova van acabar remuntant amb dos gols de Messi.