dilluns, 19 de novembre del 2012

Alfons López Tena: “A Solidaritat ens comprometem a regenerar la política catalana i exigim transparència i tolerància zero contra la corrupció”


Alfons López Tena un decàleg de compromisos per la regenaració democràtica
Alfons López Tena, candidat de Solidaritat Catalana per la Independència (SI) a la Presidència de la Generalitat, ha presentat aquest matí, davant del Palau de la Música, un decàleg de compromisos per la regeneració democràtica. López Tena ha destacat el compromís de Solidaritat per defensar propostes de transparència pública, democràcia interna, austeritat amb els recursos públics i lluita contra la corrupció. “Reclamem transparència i tolerància zero contra la corrupció”, ha dit López Tena, que ha destacat la necessitat que els càrrecs públics renuncien a privilegis i que els partits polítics facin públics els seus comptes, els seus deutes, les condonacions de la banca i la variació patrimonial dels seus càrrecs públics i dels familiars de primer grau d’aquests càrrecs públics  “Solidaritat és l’únic partit que no té cap deute amb bancs i caixes i té les mans lliures per actuar, i exigim transparència a la resta de partits, que deuen desenes de milions d’euros a bancs i caixes”.

Concretament, els compromisos presentats per Solidaritat de cara a la propera legislatura són els següents:
1. Impulsar una llei de transparència i accés a la informació pública capdavantera.
2. Proposar la reobertura de les comissions d'investigació al Parlament sobre la corrupció a la sanitat i sobre la gestió de les entitats financeres i les seves estafes: preferents, desnonaments, desaparició de diners, etc.
3. Promoure que Catalunya es doti d'una llei electoral, proposant un sistema de llistes obertes i desbloquejades, i mesures de contenció i transparència de la despesa en campanya electoral.
4. Continuar fent públiques les remuneracions dels diputats del Parlament, mentre la Cambra no es digni a fer-ho.
5. Suprimir els privilegis dels nostres representants públics i càrrecs de lliure designació.
6. Tornar a reclamar una baixada de sous dels diputats al Parlament i dels càrrecs de lliure designació de la Generalitat, i establir la incompatibilitat amb l’exercici professional o empresarial, amb la sola excepció de la docència.
7. No endeutar-nos amb cap entitat financera i mantenir així la nostra independència. Proposarem establir un límit d'endeutament financer dels partits i que hagin de detallar anualment quins són els seus deutes amb les entitats financeres.
8. Estar amatents als casos de corrupció que puguin sorgir per tal de denunciar-los i sancionar-los. En cas que es produís dins la nostra formació la nostra política és tolerància zero.
9. Publicar cada any la variació patrimonial de tots els càrrecs electes i de lliure designació, i de les seves parelles i familiars propers.
10. Publicar permanentment la retribució de tots els càrrecs electes i de lliure designació, per tots els conceptes i de tots els orígens: sous, dietes, indemnitzacions, complements, retribucions en espècie, etc.