dimarts, 6 de novembre del 2012

Imputen Jaume Matas per suposat finançament il·legal del PP balear



El jutge Castro també imputa l'exsecretari general i l'extresorer del partit per suposades adjudicacions irregulars durant les campanyes del 2003 i 2007

Investiga desenes de contractes a favor de l'empresa Over Marketing

06/11/12 17:49 - BARCELONA - ACN



El jutge de Palma José Castro, que instrueix el cas Nóos, ha imputat l'expresident del govern balear Jaume Matas en el cas Over Marketing per suposat finançament il·legal del PP de les Illes. També ha imputat l'exsecretari general del PP balear i exconseller d'Interior José María Rodríguez i el cunyat de Matas i extresorer del partit, Fernando Areal. El jutge també investiga desenes de contractes a favor de l'empresa Over durant l'última legislatura de Matas.

Matas serà interrogat sobre les seves relacions amb Over Marketing i amb el seu administrador, Daniel Mercado, principalment, en relació al finançament de les campanyes electorals del PP de 2003 i 2007.
Mercado va confessar al jutge que va pactar amb Matas pagar part de la primera campanya amb diner negre. Part de les despeses que el PP havia de pagar en negre no es van arribar a abonar, però Matas i l'administrador de l'empresa van pactar que l'import quedaria compensat per les adjudicacions de contractes públics.
Rodríguez ha estat citat per al pròxim dilluns 12 de novembre, mentre que Matas i Areal han estat emplaçats per l'endemà.