dimarts, 6 de novembre del 2012

El govern demana a Rajoy “que s'aclareixi”davant la nova oferta de diàleg

Francesc Homs nega que des de l'executiu s'hagi fet “cap mena d'imposició a ningú” i recorda que a la reunió del 20 de setembre el president va intentar “obrir una negociació”

06/11/12 14:24 - barcelona - ACN



El portaveu del govern, Francesc Homs, ha demanat aquest dimarts al president espanyol, Mariano Rajoy, “que s'aclareixi”. El president espanyol ha assenyalat aquest matí que pensa esgotar “totes les vies de diàleg” amb Catalunya tot advertint que Mas “s'està equivocant”. Homs, en referència a la reunió que van mantenir els dos mandataris el mes de setembre sobre el pacte fiscal, considera que aleshores “hi havia una proposta de diàleg i de negociació i es va dir que no”. Segons Homs, si “ara es diu que sí, s'haurien d'aclarir” perquè “no se'n pot anar donant una de freda i una de calenta”. El portaveu ha assegurat que Mas va intentar “obrir una negociació” enlloc de “plantejar cap imposició”.

Durant la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu, Francesc Homs, ha afirmat amb un punt d'ironia que “al final costa de seguir això”, en al·lusió a les darreres declaracions de Mariano Rajoy. “L'única pregunta que li fem com a govern (a Rajoy) és si està disposat a escoltar la veu del poble de Catalunya”, ha sentenciat el portaveu del Govern de la Generalitat.
D'altra banda, Francesc Homs també ha respost les acusacions que Rajoy feia a Mas assegurant que “nosaltres no hem fet cap mena d'imposició a ningú” perquè, tal com ha afegit, “no forma part del nostre tarannà i tampoc no estaríem en condicions de fer-ho”. En aquest sentit, ha reblat que Artur Mas va acudir a Madrid, per presentar la proposta de Pacte Fiscal, atenent al mandat que li havia formulat el Parlament.
“Tristesa” per les declaracions de Floriano
Preguntat sobre les declaracions que va fer aquest dilluns el vicesecretari d'Organització del Partit Popular, Carlos Floriano, acusant Mas de ser “un perill per la democràcia”, el portaveu del govern ha afirmat que els produeixen “tristesa”. Segons Homs, es tracta d'una “escalada verbal que no porta enlloc”. En aquesta línia, ha anunciat que no hi volen “contribuir” perquè així s'ho han plantejat des del govern.
Darrera actualització ( Dimarts, 6 de novembre del 2012 17:07 )