dissabte, 2 de juny del 2012

l'europeisme s'alia amb l'independentisme

l'europeisme s'alia amb l'independentisme    08/04/2012 - 20:17:21

Nom: miquelscp

De tant en tant, surten algunes declaracions que ens haurien d'animar. I molt.
Fa temps vaig llegir que el vicepresident alemany afirmava que la solució a la crisi passava per fer de la Unió Europea un Estat al Món. Més tard, un altre alemany és escollit President de l'europarlament i declara que el català hauria de ser una llengua reconeguda a la cambra. I ara recentment hem sabut que aquest President de l'europarlament somia amb els Estats Units d'Europa. Molts hem llegit que Mas li va respondre que en aquest contexte Catalunya voldria ser Massachussets.
Avui llegeixo a vilaweb que ni més ni menys que el President de la Comissió Europea, el Sr. D. Barroso,li va preguntar textualment a un eurodiputat català : "creix l'independentisme a Catalunya? " . Davant la resposta afirmativa el President de la Comissió Europea (no és un qualsevol,que quedi clar!) va concloure textualment : "Si Eslovènia és independent,també ho pot ser Catalunya.Té el PIB més alt que Portugal".
També recordo haver llegit que europarlamentaris demanaven un exèrcit i defensa europea (uns italians,si mal no recordo).
Tot plegat em porta a defensar la idea de que els sectors europeistes més avançats estan esperant una oportunitat per reformular la UE davant els fracassos de la Constitució i el Tractat de Lisboa.
I aquesta oportunitat esperen tenir-la en el moment en que es desencadenin a Europa les independències d'Escòcia,Euskadi,Catalunya i Flandes. Amb aquestes independències, el debat de l'organització europea esdevé central. Si amb 27 no ha funcionat, ara que n'enten de nous...la èlite europeista voldrà aprofitar l'oportunitat de reformular la UE en la direcció de ser els Estats Units de la Unio Europea.
Un Estat,vol dir política econòmica i fiscal,política exterior,política de defensa... això vol dir parlant en plata exèrcit europeu i ambaixades europees.Vol dir que a la ONU enlloc de 27 cadires,1 d'europea que tingui pes al món (la reforma de la ONU també haurà d'esperar a que la UE tingui una sola veu per aprofitar la situació.Una reforma necessària i justa per ser realistes del nou món que tenim)
No pretenc dir que els obstacles a Europa no hi siguin: França,per exemple,viuen encara amb la grandeur de la República uniforme i avui per avui el seu europeisme és d'interessos econòmics i prou.Però a Alemanya,pel que em sembla,sí que pot ser un bon aliat per l'independentisme català.
El Govern de Catalunya hauria de començar a fer diplomàcia de veritat amb els europeistes i a França anar-hi amb el cap ben alt. Em va agradar moltíssim llegir que en Mas a Le Monde deia que Catalunya podria ser com l'Holanda del sud. Potser si anem sense complexes,fins i tot a França podem trobar aliats si el plantejament és democàcia sí o democràcia no...perquè França seran democràtics i el tema d'independències internes com Còrsega encara estan molt lluny...
Si d'aquí 25 anys,Còrsega,el Tirol,la Padània,Baviera...també són independents dins el marc europeu,no passa res. Potser de l'Europa dels Estats passem a l'Europa de les Nacions i de l'Europa de les nacions a l'Europa de les ciutats..... L'important és ser lliures i demòcrates.
I l'independentisme està unit pel valor de la democràcia... Som una societat real,un poble real, i per això cap partit ens portarà a la independència,sinó que és la suma de tots ells els que ens portaran al referèndum. Perquè la independència la decidirem la gent.
El debat final l'haurem de situar entre Democràcia Sí, Democràcia NO. I és aquí on tenim les de guanyar la simpatia europea.
Si ens prohibeix Espanya un referèndum, i Catalunya fa un referèndum (es pot fer un referèndum clar fins i tot en unes eleccions al Parlament) i guanya el Sí (o les forces que porten explícitament la convocatòria d'un referèndum,model Escòcia,diguem-ne), cap país democràtic europeu rebutjaria Catalunya. Es impensable el silenci dels europeistes dels que parlava...França no diria que això és un problema intern espanyol,si els alemanys diuen que és absurd mantenir un país com Epanya on una part manifesta que no hi vol ser i que el problema s'ha de resoldre...si una majoria democràtica catalana vol, tindrem suport europeista.
A ells els interessa per restar poder als Estats,i a nosalltres per ser europeus normals....
Europa ha de ser democràtica. Hem de votar a un President.........