dijous, 29 de gener del 2015

Les diputades Ventura i Geli provoquen el caos a MES

Dimecres, 28 de gener de 2015 18:20 h

La primera decideix esgotar la legislatura ja que es dedicarà a la política municipal i la segona es plantejava passar-se al grup mixt com a trànsfuga 



Núria Ventura i Marina Geli, als seus escons del grup socialista



Núria Ventura, una de les diputades crítiques del PSC, no abandonarà el grup socialista al Parlament. Així ho ha confirmat a l'ACN, després de mantenir una reunió amb l'altra diputada díscola, Marina Geli. Tot i estar desvinculada del PSC des de fa un any i ser simpatitzant de MES -el partit que van crear NeCat i Moviment Catalunya-. 

Ventura creu que la seva decisió de centrar-se en la política municipal de la seva localitat, Ulldecona, i deslligar-se dels temes nacionals li permeten continuar al seu escó i no abandonar el grup. La diputada ha confirmat aquesta decisió un dia abans que Geli faci públic si, com s'apunta darrerament, abandona el grup del PSC i passa a ser diputada no adscrita.

Abandonar la disciplina d’un partit i no lliurar les actes de diputada és vella política


Ventura seguirà, doncs, al grup socialista i no revisarà la seva relació amb el PSC. Així, ella considera que, degut al compromís que va assumir fa tres anys, ha d'esgotar la legislatura i no deixar l'escó. Però, segons assegura, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ja sap que si en algun moment ella considera que no ha de seguir la disciplina de vot dels socialistes i votar diferent, ho farà.

La decisió de Ventura permet al PSC seguir com a tercera força, malgrat que Geli es passi al grup mixt

D'aquesta manera, encara que Geli acabi marxant del grup i passant a ser una diputada no adscrita, el PSC no deixaria de ser la tercera força del Parlament. Tot i deixar anar un diputat, en mantindria 19, el mateix nombre que té el PPC, però en haver tingut més vots que els populars, els socialistes seguirien en tercera posició per darrere de CiU i ERC. 


Enllaç noticia :