dimarts, 23 de setembre del 2014

Garrotada a Bauzá: El tribunal superior anul.la el decret que regula el TIL

Dimarts, 23 de setembre de 2014 11:55 h

El decret que liquidava la vehicularitat del català a l’escola es va implantar el passat curs escolar i ha estat rebutjat per gran part de la comunitat educativa.







Segons informa el Diari de Balears, el Tribunal Superior Justícia de les Illes Balears (TSJIB) ha anul•lat avui el decret del Govern que regula l'aplicació del TIL i ha dictat tres sentències en les quals estima els recursos presentats per CCOO, STEI i UGT i declara nul el Decret del Govern que regula el Tractament Integrat de les Llengües (TIL) als centres docents no universitaris de les Balears. 

Les tres decisions han estat avalades pels cinc magistrats de la sala contenciosa i no s’ha emès cap
vot particular, i  coincideixen a assenyalar que el Govern no va sol·licitar un informe a la UIB malgrat obliga el Govern a consultar l’ens en tot el referent a la regulació de la llengua catalana.

Les sentències també accepten l'argument dels sindicats que van presentar el recurs i que argumentaven que el Govern va presentar una memòria d'anàlisi d'impacte normatiu que resultava insuficient per justificar l'aprovació del decret. El Govern Balear pot interposar recurs davant el Tribunal Suprem.