dilluns, 15 d’abril del 2024

Andorra es posa les piles: Multes des dels 6.001 a 60.000 euros pels comerços que no atenguin en català

 

 

LLENGUA - POLÍTICA

 

 

La nova llei obligarà tots els dependents d'un establiment a poder adreçar-se al client en català

 

 

 Llengua, PolíticaRedacció

 

 

 

 

bandera-andorra-gran

 

 

 

Andorra comptarà aviat amb una nova llei del català, gràcies al suport del partit de Govern, Demòcrates, i dos dels tres grups de l'oposició, Concòrdia i el Partit Socialdemòcrata. La normativa té dos punts clau; l'obligatorietat d'atendre en català per al comerç i acreditar un nivell mínim de la llengua pròpia del Principat per a renovar el permís de residència. Únicament, Andorra Endavant ha rebutjat sumar-s'hi en considerar desproporcionat el règim sancionador.

Segons informa l''Ara Balears', la nova llei contempla multes entre 6.001 i 60.000 euros per les faltes molts greus. Aquestes sancions s'imposarien, segons el líder de Concòrdia, Cerni Escalé, a

aquells comerciants que, per exemple, es neguessin sistemàticament a atendre en català en un període de tres anys, i que així quedés acreditat en una inspecció. 

Abans, a un establiment, només calia que hi hagués com a mínim un treballador catalanoparlant, un cop aprovada la nova normativa tots els dependents hauran de poder adreçar-se al client en llengua catalana.

La reincidència en infringir la llei en aquests tres anys comportaria sancions d'entre 6.000, 10.000 o 12.000 euros. La multa de 60.000 euros està destinada a aquells comerços que reincideixin quatre cinc vegades.

 

 

 

ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.racocatala.cat/noticia/64028/andorra-posa-piles-multes-des-dels-6.001-60.000-euros-pels-comercos-no-atenguin-catala