divendres, 16 de febrer del 2024

Expulsat al Marroc l'agressor sexual de Blanes: surt de presó per la llei 'només sí és sí' i torna a atacar

 

 

 
 

 

 

 

 

Un agressor sexual surt de presó beneficiat per la llei només sí és sí, torna a atacar a Blanes (Selva) i acaba expulsat d'Espanya. La Policia Nacional ha fet efectiva la deportació d'un home de 40 anys i nacionalitat marroquina que ja havia estat condemnat prèviament per una agressió sexual utilitzant un instrument perillós a la ciutat gironina i que va sortir en llibertat quan la controvertida normativa de l'exministra d'Igualtat Irene Montero va entrar en vigor. Segons han explicat fonts policials a ElCaso.cat, l'individu ha estat extradit al Marroc per un segon assalt el desembre passat i després d'un llarg procés de gestions amb les autoritats del país del Magrib, ja que l'arrestat es trobava indocumentat.

 


La modificació penal amb la llei només sí és sí va permetre a l'advocat del processat presentar un plec d'al·legacions, la qual cosa va fer que sortís en llibertat poc després, segons han relatat fonts properes a aquest mitjà. Lluny d'aprofitar l'ocasió que li havia donat aquesta nova i controvertida normativa encapçalada per l'exministra Montero, va tornar a delinquir i va cometre una altra agressió sexual, també a Blanes. Per això, després de tenir coneixement d'això el desembre de 2023, la Policia Local el va detenir i ho va comunicar a la Policia Nacional. Els agents d'aquest últim cos, en rebre un informe d'alt risc de reincidència per part de l'arrestat, van realitzar noves gestions per poder documentar-lo, una vegada que el jutge corresponent li incoés un expedient d'expulsió.

Procés d'expulsió al Marroc

Complir el mandat judicial es podria haver convertit en un laberint sense sortida, ja que el Marroc no documentava els seus ciutadans indocumentats residents a l'estranger fins fa ben poc. Això podria haver fet que l'home tornés de nou a Espanya, en no poder materialitzar la deportació i el magistrat hauria hagut de prendre una decisió que podria haver acabat amb la llibertat, de nou, amb mesures cautelars. Però no va ser així, la Policia Nacional va aconseguir amb les autoritats marroquines identificar l'agressor sexual i expulsar-lo al seu país d'origen.

Cal destacar que els recents canvis en la política de documentació per part del Marroc han permès als agents del Grup d'Expulsions de Delinqüents Estrangers (GEDEX) de la Policia Nacional agilitar el procés i documentar el doble agressor sexual de Blanes. Abans de materialitzar l'expulsió dijous passat 8 de febrer, l'home de 40 anys va ingressar temporalment en el Centre d'Internament d'Estrangers de Barcelona.

 

 

 

ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://elcaso.elnacional.cat/ca/noticies/expulsat-marroc-agressor-sexual-blanes-surt-preso-llei-nomes-si-es-si-ataca-nou_1160746102.html