divendres, 12 de gener del 2024

El Barça no falla contra l'Osasuna (2-0) i s'enfrontarà al Reial Madrid a la final de la Supercopa d'Espanya

SUPERCOPA DE  ESPANYA

Un Barça seriós supera l'Osasuna amb gols de Lewandowski i de Lamine Yamal i es classifica per a la final de la Supercopa

Ignasi Noguer
Barcelona. Dijous, 11 de gener de 2024. 22:00
Actualitzat: Dijous, 11 de gener de 2024. 22:12
Temps de lectura: 3 minuts

El Barça no ha fallat aquest dijous i ha aconseguit el bitllet per a la gran final de la Supercopa d'Espanya en imposar-se l'Osasuna per 2-0, gràcies als gols de Robert Lewandowski i de Lamine Yamal. Els blaugrana no han firmat un partit excel·lent, però sí que han estat superiors a un Osasuna que no s'ha activat ofensivament fins que ha rebut el primer gol. Diumenge, doncs, es viurà un nou Clàssic, un Reial Madrid-Barça en el qual es decidirà la Supercopa d'Espanya, una oportunitat d'or perquè els blaugrana guanyin confiança de cara al segon tram de la temporada.

Xavi Hernández no ha fet experiments i ha apostat pels jugadors que han estat titulars últimament. Sense Joao Cancelo, lesionat, la defensa l'han format Koundé i Alejandro Balde als laterals i Araujo i Christensen en l'eix defensiu. En el centre del camp, els elegits han estat Frenkie de Jong, Gündogan i Sergi Roberto, que sembla haver-se assentat a la pissarra de Xavi, mentre que el trident ofensiu l'han tornat a formar Ferran Torres, Raphinha i Lewandowski.

Araujo, rematant una pilota en el Barça-Osasuna de la Supercopa d'Espanya / Foto: EFE

Ritme lent i poques ocasions

Des del xiulet inicial ha quedat clar quin anava a ser el panorama del partit. El Barça s'ha apoderat del control de la pilota davant d'un Osasuna que ja li venia bé cedir-li la possessió al rival, amb la intenció de sortir a l'espai. El problema és que el ritme del joc que ha implantat el Barça ha estat molt baix, la qual cosa feia molt difícil que pogués sorprendre la defensa de l'Osasuna. La primera ocasió, de fet, ha arribat en un error de Sergio Herrera, que s'ha equivocat a l'hora de passar-li la pilota a un company. La pilota ha acabat a peus de Ferran Torres, que ha disparat fora, per poc (8'). La resposta de l'Osasuna ha estat fulgurant i només un minut després ha pogut marcar Budimir, però el davanter no ha arribat per molt poc a una centrada rassa. La següent ocasió del Barça també ha arribat en una pèrdua de l'Osasuna, un contraatac de 3 contra 2 que Lewandowski ha resolt amb un xut que ha desviat Ferrera (13').

A partir d'aquest moment, el ritme del joc ha decaigut encara més, mentre que l'Osasuna ha arriscat menys en la sortida, per evitar les pèrdues que li estaven generant problemes. El Barça ha estat l'amo absolut de la pilota, però li ha servit per a poc, més enllà d'evitar que l'Osasuna ataqués. Els blaugrana només han generat una ocasió més en tota la primera part i ha estat en un córner. Centrada de Gündogan i Lewandowski remata fora amb el cap (31'). Abans del descans, l'Osasuna ha tingut la seva oportunitat, un bon gir de Budimir davant d'Araujo que Iñaki Peña, molt atent, ha pogut desviar. Abans del descans, Raphinha ha hagut de sortir del terreny de joc, per una lesió muscular. El seu substitut ha estat Lamine Yamal.

Robert Lewandowski Barça
Robert Lewandowski, celebrant l'1-0 contra l'Osasuna / Foto: EFE

Lewandowski i Lamine Yamal decideixen

La segona part ha començat com la primera, amb el Barça dominant la possessió, encara que sense massa profunditat. Els blaugrana, això sí, han millorat en la pressió avançada, molt intensa, cosa que li ha permès tornar a recuperar pilotes en la sortida de l'Osasuna. I així ha estat com ha arribat l'1-0. Christensen recupera una pilota davant d'Arnaiz. Amb l'Osasuna sortint, Gündogan ha deixat sol Lewandowski, que ha superat Sergio Herrera amb un xut ras i ajustat (59'). L'Osasuna ha reclamat falta sobre Arnaiz, però el VAR no ho ha considerat així i ha validat el gol.

El gol ha donat tranquil·litat al Barça i ha obligat l'Osasuna a fer una passada endavant, per buscar l'empat. Amb més espais el partit s'ha obert i en el minut 68 el Barça ha estat a prop del 2-0, en un gran teva meva entre Joao Félix, que havia entrat per Ferran Torres, i Frenkie de Jong que el portuguès ha finalitzat amb un gran xut al segon pal. Sergio Herrera, però, ha evitat el gol amb una gran estirada. En el minut 75 ha tornat a ser el torn de Lewandowski, que no ha arribat per poc a una centrada rassa de Koundé i tot seguit ho ha intentat Gündogan, amb un xut fluix. L'Osasuna ho ha intentat amb més insistència en els últims minuts, però no ha aconseguit inquietar Iñaki Peña, més enllà d'un xut massa alt de Rubén García. Ja en el descompte, després d'una gran jugada de Joao Félix, Lamine Yamal ha sentenciat el partit. Diumenge, a les 20h, hi haurà Clàssic per decidir la Supercopa d'Espanya.