dilluns, 18 de setembre del 2023

Junts portarà a la fiscalia els ghanesos que van punxar l'himne espanyol de Pemán en un acte

 

 

POLITICA

 

L'alcalde de Manresa, Marc Aloy, que va presenciar l'escena, ha qualificat de "lamentable" aquesta iniciativa dels juntaires

 

PolíticaACN

 

Festa solidària organitzada per l\'Associació de ghanesos del Bages, el 16 de setembre del 2023 Autor/a: @FNCCatCentral

 

 

 

L'alcalde de Manresa, Marc Aloy, considera "lamentable" que Junts amenaci l'associació de ghanesos de portar-los a la fiscalia sense haver escoltat abans la seva versió. Dissabte, la comunitat de Ghana va fer sonar l'himne espanyol amb lletra franquista durant un acte de celebració a la capital del Bages. El cap de l'oposició, Ramon Bacardit (Junts), es reunirà amb els organitzadors de l'acte en les pròximes 48 hores i després decidirà si els denuncia. "És greu que sonés l'himne amb lletra franquista i cal saber amb seguretat si va ser un error o una intencionalitat de l'entitat", subratlla. Per Bacardit, portar el cas a la Fiscalia esclariria els fets. L'associació ja ha demanat disculpes i diu que va ser un error "sense mala intenció".

Els fets van passar dissabte, durant la festa Kente de la comunitat ghanesa per mostrar a la ciutat la seva cultura i tradicions. Durant l'acte, va sonar l'himne de Ghana i, seguidament, va sonar l'himne espanyol amb lletra de José Maria Perán, que data del 1928 i que, des dels 90, ja no és oficial.

Segons el president de l'Associació Ghanesa de Manresa, Samuel Anokye, tot va ser fruit d'una equivocació del DJ de l'acte, que és ghanès però viu a Alemanya i, segons Anokye, "no coneix la realitat catalana".

 

 

 

ENLLAÇ NOTÍCIA :

 https://www.racocatala.cat/noticia/61391/junts-portara-fiscalia-ghanesos-van-punxar-lhimne-espanyol-peman-acte#comentaris