dilluns, 6 de febrer del 2023

Més de 500 morts i milers de ferits en un terratrèmol de magnitud 7,4 a Turquia i Síria

 

 

Món - Europa

 

 

L'epicentre ha estat al sud de Turquia, a la ciutat de Maraix, a tocar de la frontera amb Síria

 

 

 


 

 

Redacció   

06.02.2023 - 07:13

Actualització: 06.02.2023 - 09:15

 

 

 

Hi ha hagut centenars morts i milers de ferits, pel cap baix, en un terratrèmol de magnitud 7,4 a Maraix, al sud de Turquia, a tocar de la frontera amb el nord de Síria. A més, ha tingut unes quantes rèpliques potents, una de les quals de magnitud 6,7. El terratrèmol, que també s’ha sentit a Xipre, l’Irac i el Líban, fins i tot ha fet que Itàlia activés una alerta per possible tsunami a la Mediterrània.

 

 

 

 



Les autoritats turques han informat de 284 morts i més de dos mil ferits en el seu territori, on s’han esfondrat desenes

d’edificis. S’han registrat víctimes mortals en una desena de províncies, entre les quals Adana, Adiyaman, Malatya, Maraix i Gaziantep. El govern turc ha fet una crida a la comunitat internacional perquè li enviï ajuda per tal de mitigar l’impacte de la tragèdia.


 

 

 

El batlle de Maraix, Hayrettin Gungor, ha reconegut que la situació és un “desastre” i ha explicat que els serveis d’emergència estan treballant amb totes les seves capacitats per tal de salvar tantes vides com sigui possible. “La nostra petició als ciutadans és que no s’aglomerin i no alterin el trànsit. Necessitem ajuda”, ha continuat.

 

A l’altra banda de la frontera, la catàstrofe també té conseqüències importants. Les autoritats sirianes han informat de 230 morts i 600 ferits a les províncies d’Alep, Hama i Latakia. És una àrea amb centenars de milers de desplaçats arran de la guerra civil siriana. Segons l’agència DPA, en aquest còmput li cal sumar uns 90 morts i 500 ferits en les zones controlades per grups armats a Alep i Idlib.

 

Tant Turquia com Síria han avisat que el còmput de víctimes és provisional, de manera que pot augmentar perquè els equips de salvament encara cerca desapareguts sota la runa de les cases esfondrades.

 

 

 

 

ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.vilaweb.cat/noticies/terratremol-siria-turquia-morts-magnitud-78/