dijous, 17 de febrer del 2022

El govern català fa una proposta de llei perquè hi hagi un caixer en cada municipi

 

 

Segons Giró hi ha 250.000 persones a Catalunya en risc d'exclusió financera, la majoria persones grans o econòmicament vulnerables  

 





Per: Redacció

17.02.2022  11:47

 

 

El govern ha fet una proposició de llei, que s’haurà de debatre al congrés espanyol, perquè les entitats bancàries estiguin obligades a instal·lar un caixer en cada municipi. Ho ha explicat el conseller d’Economia i Hisenda de la Generalitat, Jaume Giró, en una conferència de premsa després de reunir-se amb entitats municipalistes i associacions de consumidors per a presentar mesures contra l‘exclusió financera.

 

“Posem en marxa una iniciativa per a resoldre dos problemes importants que té Catalunya: el risc creixent d’exclusió financera per una bona part dels ciutadans, i el risc de despoblament del país”, ha dit Giró. El conseller també ha demanat que es reconegui l’accés als serveis financers com un dret social, tal com marca la UE, diu. També ha recordat que la Generalitat no té competències en entitats bancàries per la qual cosa aquesta proposta s’haurà de debatre al congrés espanyol.

 

Per altra banda, Giró ha explicat que el 2008 a la xarxa bancària de Catalunya hi havia

8.200 oficines i que des d’aleshores se n’han tancat 5.600, un 68%. Això implica que 443 dels 947 municipis de Catalunya no tenen ni una oficina ni un caixer. “Hem elaborat una proposta que pensem que resoldria una problemàtica que afecta unes 250.000 persones a Catalunya, la majoria d’elles persones grans o econòmicament vulnerables”.

 

 

 

 

ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.vilaweb.cat/noticies/govern-proposta-de-llei-caixer-cada-municipi/