dijous, 15 d’octubre del 2020

El 'Frankfurter', fulminant: “Espanya ha perdut el control”

 

 

PREMSA INTERNACIONAL

 

 

 

Jordi Palmer
Foto: Efe
Barcelona. Dijous, 15 d'octubre de 2020. 07:21
Actualitzat Dijous, 15 d'octubre de 2020. 09:11

 

 

 


 


“Espanya ha tornat a perdre el control”. Així comença un fulminant article que publica el Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), el diari més influent d’Alemanya, i que és tot un torpede a la línia de flotació del govern espanyol, incapaç d’afrontar la segona onada del coronavirus.

 

Segons aquest mitjà, la realitat ha deixat en evidència el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, el qual donava la pandèmia per controlada al mes de juliol, falsedat que ha portat a prendre mesures dràstiques, entre les quals la declaració de l’estat d’alarma a Madrid.

 

Aquesta segona onada de la Covid-19 demostra, segons el FAZ, que “a Espanya s’ha après poc de la primera onada” i afegeix una altra afirmació encara més contundent: “El lideratge no està a l’altura de la crisi” i apunta que enmig de la crisi hi ha importants xocs polítics i que la coalició governamental “lluita contra la dreta” com si estigués en campanya electoral.

 

“Fracàs de l’Estat”

 

Amb tot, el FAZ apunta que Espanya no és un “estat fallit”, com es preguntava fa uns dies el  Neue Zürcher Zeitung, principal diari suís, que dissabte passat plantejava si Espanya és “un estat fallit" i "com ha de tractar la UE aquest membre", però sí que apunta que hi ha un cert “fracàs de l’Estat”, ja que des que les xifres d’afectats per la Covid-19 van començar a minvar al juny, en lloc de preparar-se per a la segona onada es va perdre el temps, cometent errors com intentar salvar la temporada turística.

 

L’article, titulat Espanya ha perdut el control, signat per Hans-Christian Roessler, des del 2016 corresponsal a Madrid, s’afegeix així a les dures crítiques de la premsa internacional a la gestió de la pandèmia per part d’un executiu espanyol que ha de combinar mesures dures com noves restriccions al principal focus actual, la Comunitat de Madrid, amb afrontar fortes crítiques per part de la oposició de dretes, liderada especialment per Isabel Díaz Ayuso, presidenta de la Comunitat de Madrid i molt crítica amb les noves mesures restrictives.

 

Entre altres articles europeus crítics amb Espanya hi figura també el signat per l'historiador i hispanista francès Benoît Pellistrandi al digital Telos titulat Espanya fracassada, en què augurava "un horitzó de crisi sistemàtica" i assenyalava directament el govern espanyol acusant-lo de ser "incapaç d'organitzar una solidaritat interterritorial".

 

 

 

 

ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/frankfurter-fulminant-espanya-perdut-control_547149_102.html