dijous, 17 de setembre del 2020

Un diari austríac alerta de més tensió a Espanya (i se'n fa creus)

 
 
 
ÀUSTRIA
 
 
 
 
 
 
Lluís Bou
Foto: EFE
Barcelona. Dimecres, 16 de setembre de 2020. 16:25
Actualitzat Dijous, 17 de setembre de 2020. 08:55
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 

El diari austríac Der Standard ha alertat que en la política espanyola s'hi pot instal·lar encara més tensió per la possible implicació de l'expresident Mariano Rajoy en el cas Kitchen, i se'n fa creus perquè això està coincidint amb la crisi sanitària del coronavirus​ i "la situació política interna del país, ja de per si conflictiva", en al·lusió al conflicte entre Catalunya i l'Estat.

 

El rotatiu es mostra preocupat perquè això pot afectar els pressupostos del govern de Pedro Sánchez, pas previ per fer ús de les ajudes de la UE. "Mentre la picabaralla política interna creix en intensitat, el país, amb un PIB que s'espera que s'ensorri més d'un 10% aquest any per les conseqüències de la pandèmia, necessita de forma urgent

aprovar un nou pressupost general. Només llavors serà possible fer ús dels milers de milions en ajudes per al coronavirus aprovats per Brussel·les", ha indicat.

 

 

La Unitat d'Afers Interns de la policia que investiga el cas Villarejo considera que l'expresident Mariano Rajoy, a qui el polèmic comissari es referia com "l'Asturià", tenia "coneixement" de l'operació "parapolicial" que es va desplegar el 2013 a esquena de l'Audiència Nacional per sostreure a l'extresorer del PP Luis Bárcenas documentació "comprometedora" del partit i dels seus dirigents.

 

 

 

"L'escàndol del finançament il·legal de partits sacseja Espanya", titula Der Standard

 

 

 
 

L'informe està integrat en una peça separada de la trama Gürtel que analitza els papers de Bárcenas i que investiga el titular de jutjat central d'instrucció número 5 de l'Audiència Nacional, José de la Mata. El jutge titular de la causa sobre Villarejo va enviar allà la informació significativa recopilada al llarg de les indagacions sobre l'Operació Kitchen, en considerar que podia ser d'interès per a la seva causa. I aquesta setmana s'ha aixecat el secret d'actuacions.

 

Segons explica Afers Interns, a partir dels àudios intervinguts a la casa de Villarejo "es dedueix" que l'operació Kitchen, "encaminada a la localització" de "documents i arxius d'àudio comprometedors amb dirigents del Partit Popular", hauria tingut "un resultat positiu i estaria coordinada pel llavors secretari d'Estat de Seguretat (amb coneixement de l'Asturià i del Largo), dos malnoms que utilitzava el comissari i que els investigadors tenen "plenament identificats" amb Mariano Rajoy i l'advocat Javier Iglesias,respectivament.

 

 

 

 
ENLLAÇ NOTÍCIA :