dimecres, 9 de setembre del 2020

El Congrés investigarà el PP per l'operació Kitchen



CORRUPCIÓ






Nicolas Tomás
Foto: EFE
Madrid. Dimecres, 9 de setembre de 2020. 11:33
Actualitzat Dimecres, 9 de setembre de 2020. 13:33


















Té una majoria més que suficient i, per tant, el Congrés dels Diputats investigarà el Partit Popular per l'anomenada operació Kitchen. Segons confirmen fonts parlamentàries, durant les últimes hores hi ha hagut contactes entre el PSOE i Unidas Podemos per presentar una petició conjunta de comissió d'investigació, a la qual se sumarien les formacions independentistes i sobiranistes. ERC, JxCAT, la CUP, el BNG, Més País, Compromís i Bildu van anunciar ahir que iniciaven contactes per reclamar una investigació parlamentària sobre l'ús d'una "parapolicia" per a finalitats partidistes.



D'aquesta manera, s'acaben de trencar els ponts entre el govern de Pedro Sánchez i el PP de Pablo Casado. Amb el vistiplau del PSOE i Unidas Podemos, que impulsaran la nova comissió d'investigació, aquesta tirarà endavant sense problemes, superant el filtre de la
Junta de Portaveus i del mateix ple de la cambra. En el record de Gènova hi ha altres comissions d'investigació, com la que va acreditar l'existència d'una "policia patriòtica" o l'existència d'una caixa B a la formació.



Segons el sumari de l'operació Kitchen, instruït pel jutge de l'Audiència Nacional Manuel García Castellón, durant el govern de Mariano Rajoy van impulsar una trama per espiar i robar informació compromesa a Luis Bárcenas, extresorer del PP. En aquesta conxorxa hi estarien implicat el llavors ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz; el seu número dos, Francisco Martínez, i la llavors secretària general estatal de la formació, María Dolores de Cospedal.



Des que s'han conegut totes aquests informacions, provinents del sumari aixecat, la línia de defensa de Pablo Casado ha passat per desvincular l'actual cúpula del PP de l'anterior direcció. En una entrevista a El Mundo aquest dimarts, Casado va recordar en aquell moment ell “era diputat per Àvila i no tenia cap responsabilitat al partit”. Va subratllar també que cap dels protagonistes d’aquella suposada trama està en aquests moments en la política activa.



Segona Operació Catalunya

 

Però hi ha revelacions més enllà de l'operació Kitchen. Amb la marxa de Jorge Fernández Díaz del Ministeri, semblava que desapareixia el fantasma de l'Operació Catalunya, la trama de les clavegueres de l'Estat per crear proves contra els líders independentistes catalans. De fet, un dels primers apartats va ser Enrique García Castaño, màxim responsable de la unitat central de suport operatiu (UCAO) de la Comissaria General d'Informació.



No obstant això, segons ha revelat avui La Vanguardia, el cessament de Garcia Castaño no va ser més que una pantalla per dirigir-lo a altres comeses. Hauria estat captat per José Antonio Nieto, secretari d'Estat de Seguretat, per muntar una segona Operació Catalunya clandestina.









ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/congres-investigara-pp-kitchen_536835_102.html