dijous, 10 de setembre del 2020

Demòcrates reclama aixecar la DUI i una "confrontació ciutadana i institucional"



DIADA 2020






Marc González
Foto: Roberto Lázaro
Barcelona. Dijous, 10 de setembre de 2020. 12:56
Actualitzat Dijous, 10 de setembre de 2020. 12:56















Aixecar la DUI i iniciar "un procés de confrontació ciutadana i institucional". Aquesta és la recepta de Demòcrates perquè l'independentisme surti de l'atzucac polític en què es troba i compleixi el mandat de l'1-O. "És quan es podrà obrir un procés de negociació real amb l’Estat i la comunitat internacional", ha defensat la formació que lidera Antoni Castellà en un comunicat aquest dijous, amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya.



En aquest sentit, Demòcrates ha instat la resta de formacions a "constatar que no hi ha més via per fer efectiu el mandat del primer d’octubre que la confrontació democràtica i pacífica per la via unilateral". També ha demanat
"establir el Consell per la República com a l’Autoritat Nacional".



Pel que fa al Govern de la Generalitat, el partit de Castellà ha proposat un consell executiu "amb el millor talent del país per superar la sortida de la crisi i preparar les institucions per la confrontació democràtica i l’embat final per la independència". En aquesta línia, ha demanat "coordinar amb la societat civil organitzada el moment pel desbordament democràtic sostingut en el temps".



Així doncs, un cop fet tot això, Demòcrates ha assegurat que serà el moment de la negociació amb l'Estat. "Quan negocies necessites tres condicions: saber el què vols, allò que estàs disposat a cedir i quina palanca de coacció tens si no accepten els teus plantejaments", han explicat.​



Per a Demòcrates, les pròximes eleccions al Parlament "han de tenir com a única finalitat bastir un front comú disposat a donar compliment al mandat de l’1 d’octubre per aixecar la suspensió de la declaració d’independència de 2017, per la via unilateral i de la insubmissió col·lectiva".



Distanciament total amb ERC

 

Tot i formar part del grup parlamentari republicà, Demòcrates ja fa molt temps que s'ha distanciat amb ERC. Més enllà del conflicte nacional, en què la formació de Castellà defensa la unilateralitat i la de Junqueras un diàleg amb l'Estat, també difereixen en altres matèries.



L'últim exemple es va produir ahir, quan els dos diputats demòcrates van trencar la disciplina de vot per votar en contra de la llei per regular els lloguers. "Es tracta d'una mesura que beneficia els fons d'inversió, perjudica els petits propietaris i l'oferta de lloguer", van aclarir.








ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/democrates-aixecar-dui-confrontacio-ciutadana-institucional_537180_102.html