dimecres, 9 de setembre del 2020

Aturat l'assaig de la vacuna d'Oxford per una reacció adversa



CORONAVIRUS






Es compliquen les dosis que havien d’arribar el desembre a Catalunya







per NacióDigital , 9 de setembre de 2020 a les 08:52






La vacuna contra la Covid-19 | Europa Press







AstraZeneca ha anunciat aquest dimarts que ha decidit pausar l'assaig de la vacuna que desenvolupa contra la Covid-19 degut a la reacció adversa en un dels participants, en concret, a l'aparició d'"una malaltia potencialment inexplicable", un moviment que la companyia ha descrit com a rutinari. L’empresa treballa amb la vacuna desenvolupada per la Universitat d’Oxford que hauria de ser la primera en arribar a l'Estat i Catalunya.



 


"Com part dels assajos globals controlats i aleatoris en curs de la vacuna contra el coronavirus d'Oxford, el nostre procés de revisió estàndard ha pausat la vacunació per
permetre la revisió de les dades de seguretat", diu l'empresa en un comunicat. "És una acció rutinària que ha de fer-se sempre que hi hagi una malaltia potencialment inexplicable en un dels assajos, assegurant que mantinguem la integritat, ha afegit AstraZeneca.




La farmacèutica ha agregat que, en els assajos grans, "les malalties apareixen per casualitat", però aquestes condicions s'han de revisar de manera independent i cautelosa.












En aquest marc, AstraZeneca no ha anunciat quan reprendrà amb normalitat els assajos però ha assegurat que treballa per "accelerar la revisió" per tal de "minimitzar qualsevol impacte potencial a la la línia de temps de l'assaig".





AstraZeneca va començar a l’agost assajos de la seva vacuna als Estats Units, al Brasil i a Sud-Àfrica després de fer una prova inicial exitosa amb un miler de persones al Regne Unit. La Unió Europa ha comprat de manera centralitzada milions de dosis de la vacuna, abans fins i tot que s’hagi autoritzat el tractament amb humans. Les vacunes que haurien d’arribar primer a Catalunya formen part d’aquesta partida.






Precisament, el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha explicat aquest dimarts que Catalunya tindria 100.000 dosis de vacuna contra el coronavirus el desembre que ve, un fet que ara està per veure. En un primer moment, es començaran a vacunar els més vulnerables, especialment els usuaris de residències.








ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.naciodigital.cat/noticia/208327/aturat/assaig/vacuna/oxford/reaccio/adversa