dilluns, 29 de juny del 2020

Els Mossos investiguen cinquanta agents per la repressió després de la sentència sense cap sanció



SOCIETAT - MOSSOS






L'auditoria interna dels Mossos es fa pública vuit mesos després, però de moment no s'ha sancionat cap agent














Per: Redacció

29.06.2020  17:43




Els Mossos d’Esquadra diuen que han fet trenta-quatre investigacions per a avaluar l’actuació dels agents durant les protestes després de la sentència contra el procés l’octubre passat. Segons el director general de la policia, Pere Ferrer, hi ha cinquanta agents implicats en la repressió violenta de les protestes. La meitat de les trenta-quatre investigacions són casos judicialitzats, i les altres disset s’investiguen internament.



De moment, no s’ha anunciat cap sanció, pendents de veure com es resolen els casos oberts.



Avui, Ferrer ha donat les xifres de l’auditoria interna ‘més gran de la seva història’ que va anunciar
fa mig any el conseller d’Interior, Miquel Buch, qui ha inaugurat la jornada sobre l’auditoria d’ordre públic al complex Egara. Segons Buch, les dues setmanes posteriors a la sentència del Tribunal Suprem espanyol van haver-hi 877 manifestacions. Ha afegit que en un 20% de les protestes hi va haver ‘episodis violents’.



Tots els abusos dels Mossos durant les protestes postsentència




Aquells dies, les protestes van concentrar-se a Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona, a més d’altres pobles i ciutats del Principat. Van registrar-se centenars d’incidents amb desenes de ferits. ‘La policia de Catalunya va actuar amb encerts i també amb errors que s’han de corregir. Aquesta auditoria demostra que, davant dels errors, el mateix cos dels Mossos d’Esquadra ha actuat per corregir-los’, ha dit Buch. El conseller també ha defensat el model policíac de la Generalitat, i ha defensat que en altres estats democràtic la policia també actua per garantir l’ordre públic.








ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.vilaweb.cat/noticies/els-mossos-investiguen-50-agents-per-la-repressio-despres-de-la-sentencia-sense-cap-sancio/