dimarts, 21 d’abril del 2020

L'informe de Mitjà preveu confinaments "globals o locals" en el futur




L'epidemiòleg lliura un estudi amb recomanacions a l'Executiu que l'haurà de tenir en compte per a fer un pla general de desconfinament







L'epidemiòleg Oriol Mitjà







 
Redactor Barcelona.
L’informe de l’epidemiòleg Oriol Mitjà, encarregat pel Govern, contempla la necessitat de prevenir escenaris de futur i, en aquest sentit, adverteix que es podria haver de decretar nous confinaments globals o locals, en funció del comportament del virus. D’aquesta manera, l’informe avança que els confinaments podran ser una constant que no es pot descartar mentre el virus no estigui sota control.



El president de la Generalitat, Quim Torra, ha donat a conèixer l’informe aquest matí a la reunió del consell  executiu del Govern, ha explicat la portaveu, Meritxell Budó.



L’informe ha estat redactat per un grup d’experts dirigits per Mitjà.



L’estudi fa un seguit de recomanacions de “tipus estratègic” que ha de “guiar” la
Generalitat en “el desenvolupament d’un pla de desconfinament”. L’execució del desconfinament depèn però del govern espanyol.



Budó ha posat en dos tipus de mesures de l’informe: unes de distanciament social i un altre per identificar casos de contactes per al seu aïllament.



La portaveu afirma que l’informe recomana relaxar el confinament amb cinc fases. Budó ha dit que la metodologia de l’estudi segueix els criteris i paràmetres “avalats per la UE”.



L’informe també recomana activar un pla parcial controlat per a menors i per a gent gran amb franges horàries segregades per “evitar efectes psicològics per l’esgotament ocasionat pel confinament”, ha dit Budó.



 
Mitjà també demana iniciar un estudi de tots els territoris i editats per conèixer les persones “serològicament positives” i poder “identificar casos a gran escala”.



L’estudi també promou l’ús de l’app Stop Covid1-19 Cat per seguir la vigilància de símptomes.



Pel que fa a la població en general, Mitjà recomana l’ús de mascaretes.








ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.elmon.cat/societat/informe-mitja-preveu-confinaments-globals-locals-futur_2120884102.html