dilluns, 3 de febrer del 2020

Tusk diu que Brussel·les sentiria ‘empatia’ per una Escòcia independent que volgués formar part de la Unió Europea



MÓN - EUROPA






L'ex-president del Consell Europeu diu que, 'emocionalment', la Unió Europea seria partidària d'acceptar l'entrada d'Escòcia en cas que s'independitzés, però que això no es faria de manera automàtica 














Per: Redacció

02.02.2020  11:57




L’ex-president del Consell Europeu, Donald Tusk, ha dit en una entrevista a la BBC que Brussel·les sentiria ‘empatia’ cap a una Escòcia independent que es volgués adherir a la Unió Europea. Ha explicat que se sent ‘molt escocès, especialment després del Brexit’.



Preguntat sobre el nivell de suport a Europa davant del fet que una Escòcia independent s’unís a la Unió Europea, ha afegit que, ‘emocionalment’, no té cap dubte que ‘tothom serà partidari’.



Tusk també ha dit, però, que qualsevol oferta futura d’entrada a la Unió Europea per part
d’una Escòcia independent no seria acceptada automàticament. La primera ministra escocesa, Nicola Sturgeon, ha dit que una Escòcia independent procurarà l’adhesió completa a la UE.



El Regne Unit va sortir oficialment de la Unió Europea divendres, després de quaranta-set anys de formar-ne part i més de tres anys després d’haver-ho votat en referèndum.



Escòcia va votar a favor que el Regne Unit es quedés a la UE, però de moment el govern britànic no accepta que es torni a convocar un referèndum d’independència a Escòcia, després que el 2014 guanyés el ‘no’ a la independència.








ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.vilaweb.cat/noticies/tusk-diu-que-hi-ha-empatia-per-una-escocia-independent-que-sunis-a-la-unio-europea/