dimarts, 14 de gener del 2020

Última hora : La mesa del Parlament manté Torra com a diputat amb el vot a favor del PSC




Pedro Sánchez diu que es reunirà amb Torra "com més aviat millor": "Continua sent el president"







Redacció
Actualitzat
Mesa del Parlament





La mesa del Parlament manté Torra com a diputat i rebutja retirar-li l'escó, amb l'aval del PSC. D'aquesta manera es rebutja retirar-li l'escó com havia demanat Ciutadans després que la Junta Electoral Provincial declarés vacant el seu lloc a la cambra catalana per complir amb la inhabilitació per part de la JEC.



Aquest dilluns, l'informe dels lletrats del Parlament va avalar la continuïtat de Torra com a diputat i president.



L'organ rector de la cambra ha pres la decisió amb els vots de JxCat i ERC, que tenen majoria a la mesa, juntament amb el PSC-Units. Ciutadans ha estat l'únic grup-la resta no tenen dret a vot- en votar a favor de la seva petició.




Sánchez diu que es reunirà amb Torra com més aviat millor: "Continua sent el president"



Pràcticament en el mateix moment que el Parlament ratificava Quim Torra, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha assegurat que Torra continua sent el president de la Generalitat: Ha estat en la roda de premsa posterior a la primera reunió del seu Consell de Ministres, una roda de premsa en què ha afegit que espera reunir-s'hi com més aviat millor.



"No tinc cap problema de reunir-me amb el president de Catalunya, perquè continua sent el president de Catalunya."



I s'ha refermat quan un periodista li han preguntat per les reticències que havia mostrat a parlar amb Quim Torra: "A dia d'avui el president de la Genralitat és Torra, no?"



El president espanyol ha afegit que seran els seus equips els que decidiran quan i on es farà aquesta trobada i ha assegurat que compliran l'acord amb Esquerra, que preveu que la taula de diàleg es posi en marxa en els primers quinze dies del govern.



Sánchez ha explicat que Torra li ha demanat abans tenir una trobada entre tots dos i que "estem en això".







ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.ccma.cat/324/la-mesa-del-parlament-mante-torra-com-a-diputat-amb-el-vot-a-favor-del-psc/noticia/2980005/