dijous, 24 d’octubre del 2019

VÍDEO La llera del Francolí després de la llevantada, a vista de dron



TEMPORAL



L'ACN enregistra imatges des de l'aire dels efectes de les pluges 








per Redacció , 24 d'octubre de 2019 a les 13:29





















La crescuda Francolí ha deixat al seu pas un rastre d'arbres, roques, runa i destrucció a Montblanc i l'Espluga de Francolí, a la Conca de Barberà. El cabal del riu ha baixat notablement aquest dimecres i les imatges a vista de dron enregistrades per l'ACN mostren els efectes de la força de l'aigua, que ho va arrasar tot al seu pas.





La maquinària pesant treballa sense descans als municipis més afectats per enretirar la
runa i els troncs de grans dimensions que encara s'acumulen per tot arreu. A Montblanc els esforços es concentren a l'entorn del Pont Vell, del segle XII, i a l'Espluga de Francolí es treballa sense descans a la "zona zero", on la llevantada es va endur un celler i un restaurant.




L'icònic Pont Vell de Montblanc encara es troba gairebé colgat pels troncs i les roques que el Francolí va arrossegar dimarts a la nit. El riu va agafar una gran amplada a la part baixa del municipi i es va endur algunes construccions i zones d'horta. A la rotonda de la carretera d'Artesa de Segre les màquines treballen per treure troncs de l'interior de diversos establiments, mentre el fang encara s'acumula als carrers. El pati de l'escola continua totalment empantanegat i encara hi ha un vehicle que se'l va emportar l'aigua.







Un dels ponts de l'Espluga de Francolí, maquinària i les restes de la llevantada amb el celler arrasat . Foto: ACN






A l'Espluga de Francolí les excavadores i els camions van amunt i avall carregant troncs i brossa acumulada. Aquí, la baixada del cabal evidencia l'erosió de l'aigua i la destrucció de diversos edificis, com el magatzem de l'ADF local.





Mentrestant, una cadena humana continua extraient ampolles de les runes del celler Rendé Masdéu en solidaritat amb la família propietària d'aquest negoci, totalment arrasat. El sol ja brilla a la zona però la recuperació serà llarga.






La zona d'horts també ha quedat impracticable i els esvorancs a l'avinguda de Catalunya trigaran temps a reparar-se.








ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.naciodigital.cat/noticia/189771/video/llera/francoli/despres/llevantada/vista/dron