dimarts, 8 d’octubre del 2019

La plataforma de diàleg UE-Catalunya reclama a l'Eurocambra que intervingui sobre els presos



EXILI






Cèlia Forment i Bori
Foto: @EUCat_Dialogue
Barcelona. Dimarts, 8 d'octubre de 2019


















El president Carles Puigdemont ha participat en la reunió de rellançament de la Plataforma de Diàleg Unió Europea-Catalunya que es celebra aquest dimarts Brussel·les.



La plataforma -constituïda el 2017 per a 26 eurodiputats de 6 partits europeus per promoure el diàleg entre Catalunya i la Unió Europea- s'ha tornat a reunir amb la repressió política a Catalunya com a punt de discussió sobre la taula.



Els assistents han reclamat la necessitat que el Parlament Europeu faciliti una "solució democràtica" que es basi "en l'autodeterminació".



​En la trobada, a més de Puigdemont,
hi ha participat el també eurodiputat electe de JxCat Toni Comín, l'eurodiputada d'ERC Diana Riba i l'eurodiputat flamenc Mark Demesmaeker, entre d'altres.






  




 





La plataforma també ha instat a l'Eurocambra i a les autoritats espanyoles a garantir els drets civils i polítics dels eurodiputats elegits el 26-M democràticament i que han estat vetats per complir el seu mandat: Puigdemont, Junqueras i Comín.



La Plataforma de Diàleg UE-Catalunya té l'objectiu, segons consta en el seu manifest fundacional, de promoure el diàleg i una solució política del conflicte entre Catalunya i Espanya. Aquesta solució es vol basar en valors i principis democràtics i té en compte el dret a l’autodeterminació.



Els eurodiputats membres han mostrat la seva preocupació per haver arribat "a aquest punt de conflicte polític sense un procés de diàleg entre institucions".



En el context de la imminent sentència del judici al procés, la plataforma considera que la condició de presó preventiva des de novembre de 2017 és injustificada i, "això només ha agreujat la situació". ​



60.000 signatures al Parlament holandès

 

Per avui dimarts també està previst que la Comissió d'Afers Europeus i la Comissió d'Afers Exteriors de la Segona Cambra del Parlament neerlandès rebin la petició que el Parlament holandès debati i intervingui en l’alliberament dels presos i preses polítiques a Espanya.



La petició anirà acompanyada de més de 60.000 signatures. El lliurament es farà comptant amb una representació de l’Assemblea Nacional Catalana dels Països Baixos.



 





ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/plataforma-dialeg-ue-catalunya-repressio-politica-presos_427790_102.html