dijous, 5 de setembre del 2019

Madrid gira l'esquena a Torra



JUDICI AL PROCÉS






Marta Lasalas
Madrid. Dijous, 5 de setembre de 2019

















Ni ministres, ni secretaris d'Estat, ni líders polítics, ni representants de partits espanyols. La conferència del president Quim Torra organitzada per Europa Press ha despertat una gran expectació mediàtica, però no pas entre la classe política ni en l'establishment madrileny, que ni tan sols s'han esforçat en mantenir les formes.





Europa Press







Tot i que habitualment a aquesta mena de convocatòries amb presidents autonòmics hi acostumen a assistir algun ministre o algun alt representant del Govern, avui a l'hotel Villa Magna de Madrid tot just s'hi ha presentat en representació de l'executiu la secretària general de coordinació política territorial, Myriam Álvarez, i el director general de Cooperació Autonòmica i secretari de la comissió bilateral Estat-Generalitat, José María Pérez Medina. Tots dos eren a la taula presidencial junt amb els tres consellers del Govern que han acudit a la convocatòria i on també estava assegut qui va ser secretari tècnic del
ministeri d'Interior del PP durant el 155 i encarregat d'assumir la direcció dels Mossos en aquells mesos, Juan Antonio Puigserver. Puigserver, que continua com a secretari general tècnic del ministeri, estava assegut aquest matí al costat de la responsable del grup de JxCat al Congrés, Laura Borràs.














A banda de les forces independentistes catalanes, només Bildu ha enviat un representant, el seu diputat Jon Iñarritu. Per tant, el mostrari polític ha quedat pràcticament limitat a JxCat, amb una amplíssima presència del seu grup parlamentari a Madrid i a Catalunya, i als diputats d'ERC al Congrés Carolina Telechea i Joan Capdevila, que han pogut escoltar com Torra discrepava de la postura dels republicans en relació a la investidura i sobre l'avançament electoral a Catalunya.



La representació del govern català estava encapçalada per la consellera de Presidència, Meritxell Budó, el conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, i la consellera de Salut, la republicana Alba Vergès.



Tampoc el món econòmic espanyol ha tingut una representació especialment destacada, tot i que des de Catalunya sí que hi han acudit el president de Foment, Josep Sànchez-Llibre, i el president de la Cambra de Comerç, Joan Canadell.



Qui sí ha mostrat interès per la intervenció de Torra ha estat el cos diplomàtic acreditat a Madrid que ha comptat amb diferents representants.



En ple passeig de la Castellana, l'hotel Villa Magna és un lloc habitual de reunió per a trobades polítiques i econòmiques, per la qual cosa s'ha donat la circumstància que mentre el president intervenia a un saló de la planta baixa de l'hotel davant la indiferència del establishment capitalí, al bar i els salons de la primera planta rostres coneguts del món polític i empresarial madrileny continuaven amb les seves habituals trobades.









ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/madrid-gira-l-esquena-a-torra_417251_102.html