dimarts, 10 de setembre del 2019

El Govern denuncia que la fiscalia intenta allunyar els presos polítics de Catalunya



JUDICI AL PROCÉS






Marta Lasalas
Barcelona. Dimarts, 10 de setembre de 2019


















El Govern considera "greu i preocupant" l'informe de la fiscalia sobre el tracte que reben els presos polítics a les presons catalanes i denuncia que "indirectament" sembla demanar el seu trasllat fora de Catalunya. La consellera de Presidència, Meritxell Budó, ha advertit que una decisió en aquest sentit seria contrària a la llei, que ordena que els presos han de ser aprop de les seves famílies.



La memòria de la fiscalia general de l'Estat que encapçala María José Segarra i que ahir es va fer pública assegura que els responsables de les presons catalanes no són imparcials i insinua un possible tracte de favor cap als presos polítics.



"És preocupant que es posi en dubte la imparcialitat dels serveis penitenciaris catalans i la
professionalitat dels seus treballadors", ha advertit Budó, abans de denunciar que l'informe de la fiscalia sembla demanar de manera indirecte el trasllat dels presos.



Pel que fa al judici convocat pel TSJC per la no retirada dels llaços grocs durant al campanya electoral del 28-A, que coincideix els dies 25 i 26 de setembre amb la celebració del debat de política general al Parlament, la consellera ha insistit que el president, Quim Torra, no té una decisió presa sobre si compareixerà y que es tracta d'una decisió personal del president, que ha reclamat respecte a la separació de poders.



En qualsevol cas, Budó ha assegurat que l'executiu no contempla una possible inhabilitació del cap de l'executiu. "Qualsevol altre seria injusta i inacceptable", ha advertit.



Precisament, poc abans de la roda de premsa s'ha sabut que el TSJC rebutja canvia la data del judici, i mentre se celebrava la convocatòria informativa, el Tribunal ha fet saber que rebutjava la recusació del jutge José Maria Barrientos per falta de la signatura del president.



En relació a la celebració de la Diada d'aquest any, la consellera ha replicat les forces polítiques que s'han negat a assistir a l'acte institucional amb l'argument que se sentien exclosos, subratllant que no hi haurà simbologia independentista a l'acte i que s'hi homenatjarà el centenari de la vaga de La Canadenca, Joan Brossa, Neus Català, els immigrants i els refugiats. "S'hi ha convidat tothom. En tot cas, hi haurà qui s'autoexclogui", ha retret.












ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/govern-fiscalia-allunyar-presos-politic-catalunya_418778_102.html