divendres, 20 de setembre del 2019

Canadell, escollit president General del Consell de Cambres de Catalunya



CAMBRES DE COMERÇ






Carlota Serra
Foto: Sergi Alcàzar
Barcelona. Divendres, 20 de setembre de 2019


















Joan Canadell, el president de la Cambra de Comerç de Barcelona i la cara més visible del gir de 180 graus que va patir la institució durant el passat mes de maig, ha estat escollit avui també president del Consell General de Cambres de Catalunya (CGCC), la corporació que coordina les 13 Cambres de Catalunya. Amb el missatge d'"anar plegats i desenvolupar el màxim potencial de l'economia catalana", Canadell ha aconseguit la majoria dels vots. 



Canadell ha estat l'únic que ha presentat candidatura per presidir el CGCC, que s'ha escollit en una votació aquest matí a la Casa de la Llotja de Mar, on hi han votat les 13 cambres. Per tal de ratificar la candidatura presentada, la llei exigeix que aquesta compti amb el suport de com a mínim 2/3 dels vots del ple, és a dir 9. Canadell n'ha obtingut 12, un suport pràcticament unànime.



En el discurs d'investidura, el president de la Cambra barcelonina ha emplaçat a la resta de cambres catalanes a "anar plegats per desenvolupar el màxim el potencial de l’economia catalana", cridant a potenciar la unitat de les 13 cambres catalanes des del CGCC, ja que "Barcelona no pot representar tot el país, i els interessos del país s’han de defensar des de
tot el territori". Així, ha asseverat que "des de Barcelona tenim un projecte per a Catalunya que volem compartir i fer-lo plegats, trencant barreres i potencial el moment excepcional que viu Catalunya".



El comitè executiu del Consell

 

Durant el ple a la Llotja no s'ha escollit només el president del Consell sinó també els membres del seu comitè executiu, que han estat, per unanimitat, Jaume Fàbrega (Cambra de Girona) com a vicepresident, Ramon Alberich (Cambra de Sabadell) com a tresorer; i Pol Fages (Cambra de Palamós), Laura Roigé (Cambra de Tarragona) i Jaume Saltó (Cambra de Lleida) com a vocals.



Aquest ha estat el comitè proposat per Canadell, que ha comptat amb el suport unànime amb els 13 vots a favor. "Defensaré tot el territori i des de la Cambra de Barcelona apostarem per tot el país", ha asseverat Canadell. Alhora, ha emfatitzat que "gairebé tots som nous en aquestes cambres i ho hem d'aprofitar".



Segons el president, "Catalunya necessita que les cambres siguem un servei econòmic i no posarem per davant interessos personals, perquè som per damunt de tot presidents de les cambres i representants del teixit econòmic del país".



Finalment, Canadell ha volgut recordar els polítics presos i exiliats, i ha considerat essencial treballar en els eixos "prioritaris", com l'aposta per una formació professional adaptada a les necessitats de les empreses, eliminar les pràctiques oligopolístiques a Catalunya, "utilitzant si cal denúncies a Europa" i "pensar les infraestructures de futur sense repetir l'error del model centralista espanyol", i ser "molt exigents amb l’estat" amb el finançament. En aquest sentit, "no podem tolerar que hi hagi comunitats finançades només per l’efecte centralitat, com Madrid", ha avisat.



"Fer empresa és fer país"

 

La cloenda de la sessió ha anat a càrrec de la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, qui ha celebrat que "per primera vegada reunim tots els presidents camerals des de la renovació dels plens, que no es feia des del 2010" i que "entrem en una nova era on entre totes i tots definirem el paper de les empreses".



La consellera ha posat de relleu que ara "cal encarar reptes" com la transformació digital de les empreses cap a una economia 4.0, i "compto amb tots vostès en aquesta època en què se’ns demana compromís i acció comuna. Parlem, escoltem-nos i anem plegats per seguir potenciant el teixit empresarial de Catalunya".



Chacón ha posat de relleu la necessitat de "tirar endavant la nova llei de Cambres", un dels principals deures pendents de la conselleria i el CCGC, i ha asseverat que "no hi ha defensa possible per a Catalunya que no sigui defensar les nostres empreses".



Finalment, la consellera d'Empresa ha demanat diàleg i voluntat de consens, dient: "Jo no me n’amago, sóc independentista però respecto que hi hagi qui no ho és, i per això considero que s’ha de buscar consensos. Fer empresa és fer país.









ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.elnacional.cat/ca/economia/canadell-president-consell-cambres-catalunya_422114_102.html