dimecres, 17 de juliol del 2019

Von der Leyen ensopega amb Catalunya des del minut zero



PARLAMENT EUROPEU






El Nacional
Foto: Efe
Barcelona. Dimarts, 16 de juliol de 2019


















La nova presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen, ha ensopegat amb Catalunya ja abans d'assumir el càrrec. Ha estat durant el debat previ a la votació de la nova presidència, quan l'eurodiputat Alyn Smith de l'SNP li ha recordat que faltaven tres diputats al ple, en referència a Oriol Junqueras, Carles Puigdemont i Toni Comín. Des de les files del PP, per contra, Esteban González Pons li ha advertit que compten amb la seva presidència per defensar la unitat d'Espanya.



L'eurodiputat escocès, i president de l'Aliança Lliure Europa (ALE), ha lamentat que la Cambra no estava complerta ja que hi falten tres membres, entre els quals un dels seus companys de grup, Oriol Junqueras. "L'única solució a aquest problema serà diàleg i vostè, personalment, pot ser una mediadora honesta en aquesta discussió. Espero que jugui aquest rol", li ha reclamat.








  





De la seva banda, González Pons ha celebrat la "fe" de Von der Leyen en l'Estat de dret i al primacia de les constitucions. "Estic convençut que comptem amb vostès per defensar l’Estat de dret espanyol i la unitat d’Espanya", ha assegurat.











Des de les files dels comuns, Ernest Urtasun, que també ha intervingut en el ple, no ha fet cap referència al pols català.





  







ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/von-der-leyen-catalunya-comissio-europea-lyan-smith-gonzalez-pons_404419_102.html