dimecres, 10 de juliol del 2019

El govern demana la dimissió o destitució de Borrell per l’espionatge de delegats de la Generalitat a l’estranger



PAÍS - PRINCIPAT






També posarà els fets en coneixement de les cancelleries europees i les institucions de la UE














Per: Redacció

10.07.2019  10:42




El govern exigeix la dimissió o la destitució immediata del ministre d’Afers estrangers espanyol, Josep Borrell, per l’espionatge dels delegats de la Generalitat a Londres, Ginebra i Berlín. Així s’ha decidit en una reunió del president de la Generalitat, Quim Torra, amb el vicepresident Pere Aragonès, la consellera de Presidència Meritxell Budó i el conseller d’Afers estrangers, Alfred Bosch.






 





Segons s’explica en un comunicat oficial, en les pròximes hores també s’adreçarà als eurodiputats, a les cancelleries europees i internacionals una carta signada pel president i el conseller Bosch exposant la preocupació i la denúncia d’aquest cas, que es considera escandalós i impropi d’un estat de dret democràtic. ‘L’espionatge polític, la persecució de
les opinions i les ideologies no haurien de tenir lloc en una democràcia europea. Aquest cas és un pas més en la deriva repressiva de l’estat espanyol’, s’afirma en el comunicat.








 





‘És un fet gravíssim. Ja n’hi ha prou de perseguir delictes d’opinió en una presumpta democràcia. Tindran tota la reacció, en tots els nivells’, havia assegurat  prèviament Torra en la sessió de control al parlament.





Bosch interpel·la Borrell


En el marc d’una pregunta al ple del parlament, Bosch ha reclamat al seu homòleg del govern espanyol que ‘doni la cara, assumeixi responsabilitats i, si cal, dimiteixi’ per ‘l’escàndol democràtic’ que, segons el conseller, suposa el ‘cas greu d’espionatge’ dels delegats de la Generalitat a Londres, Ginebra i Berlín.  El conseller ha reaccionat d’aquesta manera als informes que el ministeri liderat per Borrell ha presentat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per demostrar l’activitat de les delegacions amb la causa independentista i demanar el tancament cautelar d’aquestes tres delegacions.



Ha acusat el govern espanyol ‘d’apuntar, seguir i perseguir’ els tres delegats amb l’objectiu de ‘coartar’ la projecció internacional de Catalunya i demanar-ne el tancament per tal d’intentar impedir la feina que fa la Generalitat a l’estranger. Una feina que, segons el conseller, és ‘legal i necessària’ perquè si Catalunya no s’internacionalitza, perd força en un món global. A més, segons que ha denunciat Bosch, el govern espanyol vol prohibir ‘la veritat’ i que el govern parli del seu posicionament i de la situació actual a Catalunya. Una tasca que ha qualificat de ‘necessària i obligada’.



Davant del ‘relat sobre el mal ús dels recursos de Catalunya’, Bosch ha preguntat al govern espanyol quin ús està fent dels recursos de tothom i de les ambaixades per crear aquest relat. ‘Darrere hi ha un nom, Josep Borrell, que aspira a ser cap de la diplomàcia europea. El senyor Borrell quan s’ha gastat? De quins fons reservats? A qui han espiat aquí i a tot Europa? Borrell ha de donar la cara, assumir la responsabilitat i, si cal, haurà de dimitir’, ha conclòs.








ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.vilaweb.cat/noticies/bosch-reclama-a-borrell-que-assumeixi-responsabilitats-per-lescandol-democratic-que-suposa-el-cas-greu-despionatge/